Korszerű stílust képvisel a modern Volkswagen Crafter

Korszerű stílust képvisel a modern Volkswagen Crafter

A Volkswagen Haszonjárművek idén ősszel vezeti be a modern Craftert, de az első képek már most rendelkezésünkre állnak a T széria korszerű „jókora testvérének” modernizált formatervezéséről. A Crafter megjelenése a korszerű „Volkswagen DNS” formatervezésre építve funkcionalitást, vonzerőt és olyan gyártási minőséget ad, melyet a magas minőség és a megbízhatóság, tetejébe a felhasznált rangos anyagok teljes skálája jellemeznek.

A modern haszonjárműre alapvetően modern formatervezési megközelítés sajátos: a korszerű Crafter egy teljesen modern kishaszonjármű. Ennek érdekében a Volkswagen Haszonjárművek szakértői a vásárlókat és az ügyfeleket az összes régebbinél behatóbban kérdezték ötleteikről és a gépkocsival kapcsolatos elvárásaikról. A felhasználókat és ügyfeleket felkérték, hogy segítsenek megformálni a modern Craftert annak alapján, amint ők elképzelik, milyennek kell lennie egy ideális haszonjárműnek. A hannoveri szakemberek gyakran elkísérték a sofőröket mindennapi útjaikra, és éppen ott, az ő „munkahelyükön” kérdezték ki őket arról, milyen elvárásaik vannak a haszonjárművekkel kapcsolatban.

Mindez most a modern Crafter funkcióiban és formájában hasonlóképpen tükröződik. Albert-Johann Kirzinger, a Volkswagen Haszonjárművek formatervezési vezetője erről azt mondja, hogy e téren a megközelítést a gondos elemzés definiálta: „A haszonjárművek kategóriájában különösen releváns, hogy a jármű formatervezésének, és formájának eltérő vásárlói csoportok szükségletének kell megfelelnie.”

Korszerű stílust képvisel a modern Volkswagen Crafter
Korszerű stílust képvisel a modern Volkswagen Crafter

A korszerű Crafter modernizált külseje: a 0.33-as, a saját kategóriájában legjobb légellenállási együtthatója, és a felhasználható tér emellett a méretek közötti ideális arány feltétlenül igazolják az elemzésekből nyert következtetések hasznosságát, és ezeket már most beépítették a Crafter teljesen korszerű haszonjármű felépítményébe. A magas fokú mindennapi hasznosságot és az ideális raktér kihasználást kombinálva a modern Crafter ezt a nyilvánvaló ellentmondást is megoldja. Ám ez még messze nem az összes! „Aerodinamikus formájára építve folytatódott egy olyan koncepció kifejlesztése, amely az összes felépítmény változat esetén funkcionál” emelte ki Albert-Johann Kirzinger, ezután hangoztatta még: „a korszerű Crafterre sajátos architektúra később jelen lesz a gépjármű az összes példa nélküli modell változatában, és a „Volkswagen DNS”-ét a haszonjárművekben is tovább viszik ezt követően.

A Volkswagen haszonjárművek T szériája, a „Bulli”, igazán egy „tekintélyes testvért” kap a korszerű Crafter bevezetésével, mondja Albert-Johann Kirzinger. A Crafterrel a felületek minősége, a robusztus jelleg, és ezzel egy időben a magas színvonalas érték olyan szintet értek el, amely ezelőtt elképzelhetetlen volt a haszonjárművek kategóriájában.