Kiadták a nyílt forráskódú Bowser böngészőt

Kiadták a nyílt forráskódú Bowser böngészőt

Az Ericsson Research bejelentette, hogy ingyenesen, nyílt forráskóddal adja ki a Bowser elnevezésű webböngészőt és az alapjául szolgáló OpenWebRTC keretrendszert.

A cég ezzel a lépéssel több választási lehetőséget és nagyobb rugalmasságot szeretne biztosítani a fejlesztőknek, felgyorsítva az innovációt a WebRTC közösségben.

A WebRTC rendkívül egyszerű módot kínál valós idejű hang-, video- és adatátviteli alkalmazások fejlesztésére. Az OpenWebRTC arra a meggyőződésre épül, hogy a WebRTC szabvány túllép a szokásos böngészőkörnyezeten, és a natív (az adott környezetben közvetlenül futtatható) alkalmazások is a WebRTC ökoszisztéma fontos részévé válnak, ugyanazokat a protokollokat és API-kat használva.

Ez különösen a mobilplatformok esetében fontos, ahol a natív alkalmazásokat gyakran előnyben részesítik a webalkalmazásokkal szemben. A Bowser jelenleg az egyetlen, iOS alatt működő WebRTC böngésző.

Stefan Ålund, az Ericsson Researchtől kijelentette: Mióta 2012-ben a nyilvánosság elé álltunk a Bowserrel, számtalan kérés érkezett hozzánk, hogy osszuk meg fejlesztésünket. Most nemcsak a Bowsert adjuk ki, hanem az alapjául szolgáló, platform független WebRTC keretrendszert is, amelyet az Ericsson Research-nél fejlesztettünk ki és már több éve használunk.

A Bowser nemcsak nyílt forráskóddal jelenik meg, de az Apple App Store-ból is ingyenesen letölthető lesz.

(forrás: hirado.hu)