Jönnek a modern BMW X5 modellhez elérhető BMW M Performance alkatrészek

Jönnek a modern BMW X5 modellhez elérhető BMW M Performance alkatrészek

A BMW X modellcsalád alapítójának negyedik generációját a motorsport élvonalában kifejlesztett modern műszaki megoldások és varázslatos kiegészítők színesítik tovább.

Miként elődei és a BMW X modellcsalád minden aktuális tagja, úgy a BMW X5 negyedik nemzedéke is a lenyűgöző terepjáró képesség és a kimagasló közúti menetteljesítmény párosával kecsegtet. A Sports Activity Vehicle (SAV) szegmens új etalonjához megrendelhető BMW M Performance alkatrészek széles palettájával a bajor prémiumgyártó azon fogyasztóinak kedveskedik, akik részletekbe menően szeretnék tovább fokozni gépjárművük sportos karakterét és dinamikus megjelenését. Az eredeti BMW tartozékok részeként megrendelhető BMW M Performance alkatrészek már 2019 márciusától, a modern BMW X5 piaci premierjétől kezdve elérhetőek lesznek.

A BMW M Performance alkatrészek kifejlesztése kivétel nélkül a nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH évtizedes motorsport-tapasztalatára épül, aminek hála minden elem nagyszerűen illeszkedik az adott modellsorozat aktuális típusaihoz. Az alkatrészek nem kizárólagosan markánsabb megjelenést és dinamikusabb kiállást kölcsönöznek a kiválasztott négykerekűeknek, de funkcionális célt is szolgálnak: a pompázatos karosszéria-kiegészítők nagymértékű mértékben javítják az adott BMW modell aerodinamikáját és a könnyűszerkezetes járműépítési megoldásokhoz is hozzájárulnak.

Szénszálból készült karosszéria-kiegészítők a markánsabb megjelenésért

A BMW M Performance alkatrészek szénszálból készült karosszéria-kiegészítői roppant módon hatásosan fokozzák a motorsport élvonalában megszerzett szaktudás kiaknázásával megtervezett, új BMW X5 kisugárzását. Az elemek a szénszál-erősítésű műanyag jellegzetes méhsejt-mintázatát viselik, a kézzel felvitt átlátszó lakkozás ugyanakkor magasfényű, mélyhatású felületkezelést garantál. Az első lökhárító légbeömlőjének betétje és az első koptatók példának okáért nem kizárólagosan a frontrész dinamikus kiállását nyomatékosítják, de a modern SAV modell szélességét is erősítik – miként hátulnézetből a diffúzor és a két alsó koptató is. A korszerű BMW X5 modellhez megrendelhető BMW M Performance karosszéria-kiegészítők listáját a szénszálból készült visszapillantó-házak zárják.

Oldalnézetből matt fekete fóliával bevont BMW M Performance küszöbtoldatok hangsúlyozzák a modell sportosságát, amelyek az első kerékjárati ívektől egészek a hátsó kerékívekig futnak, hagyományos „M Performance” felirattal díszítve.

Terepjáró kerekek a BMW M Performance alkatrészek palettájáról, első alkalommal

Azon kuncsaftjainak, akik nem kizárólagosan kihangsúlyoznák, de maradéktalanul ki is használnák a modern BMW X5 terepjáró képességét, a bajor prémiumgyártó 20” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákkal kedveskedik: a BMW X modellcsalád alapítójának negyedik generációja alá megrendelhető, csillagküllő-dizájnú, 748 M kódú felnikre a BMW első alkalommal terepjáró gumiabroncsokat szerel. A matt feketére fényezett, sportos megjelenésű keréktárcsákon kiváltképp látványosak a BMW M GmbH logójának trikolor árnyalatai, míg a fekete felnikre húzott terepjáró abroncsok jellegzetes futófelülete egyidejűleg erős és stabil kisugárzást idéz elő. A új keréktárcsa / gumiabroncs kombináció nem kizárólagosan jó menetkomfortot, de felülmúlhatatlan téli használhatóságot is garantál.

A modern BMW X5 modellhez elérhető BMW M Performance keréktárcsák élén a 22” méretű felnik gurulnak, a csillagküllő-dizájnú, 749 M kódú tárcsákat mindazonáltal Flow-Form előállítási technikával gyártják le, amelyek mindent összevetve durván számítva egy kilogrammal könnyebbek, ámde erősebbek és strapabíróbbak, mint tradicionális eljárással készült, hasonló méretű társaik. A Flow-Form felnikkel felszerelve a korszerű BMW X5 rugózatlan tömege csaknem négy kilogrammal kevesebb lesz, amely a modell dinamikus vezethetőségére és kormányreakcióira is jótékony hatást gyakorol.

A BMW M Performance sport fékrendszert szintén a súlyoptimalizálás jellemzi: az első kerekek mögé szerelt, négydugattyús féknyergek példaként alumíniumból készültek. A belső szellőzésű, lyuggatott BMW M Performance féktárcsák – amelyek nagyobbak (19” méretűek), mint a sorozatgyártásban kínált fékrendszer tekintetében – a legintenzívebb hőterhelésnek is ellenállnak, ezáltal még a legextrémebb vezetési szituációk közepette is rendkívüli fékerőt garantálnak. A BMW M Performance sport fékrendszert vörösre fényezett féknyergek hangsúlyozzák ki – amelyek a Flow-Form előállítási technikával legyártott BMW M Performance keréktárcsák mögött kiváltképp hatásos benyomást keltenek.

Szénszálból készült kiegészítők és motorsportos extrák az utastérben is

A modern BMW X5 modellhez megrendelhető BMW M Performance alkatrészek palettáján nagyon sok olyan utastéri kiegészítő is megtalálható, amelyek szintén a motorsport élvonalában születtek. Ezen elemek nem kizárólagosan a vezetés élményét hirdetik, de gyakorlati hasznuk is van. A BMW M Performance sportkormány példának okáért minden vezetési szituációban nagyszerű irányíthatóságot garantál, betudhatóan a korrekt hüvelykujj-kiképzéssel ellátott, extrém stabil markolatú Alcantara felületnek és a kiegészítő megoldások sokaságának: a kormánykerék felső közepét vörös „12-órás” varráscsík mutatja, a belső kialakítás sportosságát ugyanakkor ezüstszürke cérnával öltött, kézzel felvitt keresztvarrások fokozzák. A BMW M Performance sportkormány mindezeken felül szénszálból készült kormánybetétekkel, „M Performance” felirattal és Alcantara béléssel is megrendelhető. Sőt mi több, a kormány mögötti váltófülek a krómozott megoldás helyett szénszálból is kérhetők.

A motorsport élvonalát BMW M Performance szőnyegek is idézik, amelyek „M Performance” felirattal, a BMW M GmbH logójának trikolor árnyalatával és kontraszt-színű, bőrhatású szegélyvarrással érkezhetnek meg a lábterekbe. Az alap pedálsort a bajor prémiumgyártó partnere rozsdamentes acélból készült BMW M Performance pedálsorra és lábtámaszra cserélheti, aminek aszimmetrikus kialakítása még tovább erősíti az utastér sportos kisugárzását.

Vezetéselemző a vezetési megjelenés átfogó elemzéséért

A BMW M Performance alkatrészek közt megrendelhető vezetéselemzőt a bajor prémiumgyártó azon megrendelőinek fejlesztették ki a mérnökök, akik nem kizárólagosan a korszerű BMW X5 beállításain át, de magán vezetési stílusuk kielemzésével is optimalizálnák teljesítményüket. A rendszer egy okostelefon-alkalmazásból és egy fedélzeti stickből (OBD – On-Board Diagnostic) áll, amit a részére kialakított fedélzeti aljzatba kell csatlakoztatni. A motorsport élvonalából érkező modern műszaki megoldás professzionális mérést és átfogó elemzési lehetőséget garantál, a vezetéssel kapcsolatos minden releváns adatot a sofőr rendelkezésére bocsátva. A modern műszaki megoldás biztosítja, hogy a bajor prémiumgyártó kuncsaftja okostelefonja kamerájával rögzítse az elemezni kívánt vezetést, amelyhez az adott útszakasz adatait és GPS-koordinátáit is raktározza.

A motorsport és a BMW M Performance alkatrészek iránti rajongást viszont a BMW vásárlói olyan termékekkel is kifejezhetik, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a modern BMW X5 vezetési élményéhez. Az ajtók aljába épített kivetítők be- és kiszálláskor a BMW M GmbH logóját és jó néhány BMW M motívumot vetítenek a modern BMW X5 melletti útfelületre, az észbontó minőségű Alcantara és szénszál kettőséből készült BMW M Performance kulcstartó ugyanakkor a gépkocsin kívül is a vezetés élményét hirdeti. A kulcstartó a hatszögletű csavarrögzítési megoldásnak betudhatóan állandó helyet nyújt a modern BMW X5 slusszkulcsának, a BMW M almárka halványkék színébe csomagolva óvva azt a karcolásoktól és a sérülésektől. Ugyanez igaz a BMW M Performance kerékzsákokra is, amelyek elbűvölő BMW M Performance feliratokkal csempészik be a motorsport élvonalának hangulatát a bajor prémiumgyártó kuncsaftének garázsába.