Erősebb és gazdaságosabb az új Seat Alhambra

Erősebb és gazdaságosabb az új Seat Alhambra

A Seat Alhambra autó bemutatására valószínűleg nincs szükség, hiszen a gyártó ezen típusa 2014-ben eladási rekordot ért el. Most egy új motorral, akár 15 százalékkal kevesebbet fogyasztó, ellenben dinamikusabb és nagyobb teljesítményű új Seat Alhambra jelenik meg a piacokon. Az autó mindkét motortípusát teljesen áttervezték. A nyáron megjelenő autó tökéletesen teljesíti az Euró 6 károsanyag-kibocsátási normáját.

Az újításoknak köszönhetően az új Seat Alhambra akár 20 lóerővel erősebb, ugyanakkor 15 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt. Szinte mindegyik modell rendelhető lesz az új DSG automatizált kettős tengelykapcsolós sebességváltóval, amely az üzemanyag-takarékosság jegyében képes az úgynevezett vitorlázó funkcióra is.

Az új Seat Alhambra megjelenésében új az embléma és a hűtőrács is
Az új Seat Alhambra megjelenésében új az embléma és a hűtőrács is

A felhasználói élmény fokozásának érdekében az új Seat Alhambra egy Easy Connect rendszerrel is fel van szerelve. Ez magában foglalja a nagy felbontású érintőképernyős kijelzőt, amely már az új gyors processzort tartalmazza. Ennek segítségével az Easy Connect rendszer elindulása, illetve az útvonal kiszámítása gyorsabb lesz mint elődeinél volt.

A biztonsági rendszerek terén is változott az Alhambra, hiszen az új modell alapfelszereltsége a másodlagos ütközésvédelem. Ennek köszönhetően az autó automatikusan fékez egy esetleges ütközés követően, így elkerülve egy másodlagos ütközést. A holttérfigyelő rendszer és igen hasznos kiegészítő lehet, mivel sávváltáskor képes figyelmeztetni a vezetőt az autó holtterében tartózkodó járművekre.

Nem csak a motorja erősebb, de az új Seat Alhambra küllemben is átalakult kissé
Nem csak a motorja erősebb, de az új Seat Alhambra küllemben is átalakult kissé

A vezetési élmény, a kényelem és a kiegyensúlyozottság hangulatának elérése érdekében, az új Seat Alhambra egy DCC adaptív csillapítás-szabályozással is rendelkezik. Ugyanakkor várhatóan a legnagyobb élményt a masszázsfunkcióval felszerelt ülések fogják okozni, amelyek hosszú távon gondoskodnak a kényelmes utazásról. Az új Seat Alhambra megjelenését is modernizálnák. A LED technológiás hátsó lámpák képesek kihangsúlyozni az új modell összetartozását a család többi tagjával. Ugyancsak a márka erősítésének jegyében alakították ki az új embléma, a könnyűfém keréktárcsák, vagy éppen a hűtőrács megjelenését is. Az új autó kormánykereke a Leonból származik, és számos kezelő elemet is átterveztek. Ugyancsak kényelmi funkció a kulcs nélküli indítás lehetősége, míg a jó közérzetet az új kárpit színei jelentik.