Együttműködés üzleti iskolákkal és egyetemekkel

Együttműködés üzleti iskolákkal és egyetemekkel

A Seat, mint a tehetségek élenjáró támogatója, tovább erősíti elkötelezettségét a képzés és a tehetségek mellett azáltal, hogy egyetemekkel és vezető üzleti iskolákkal működik együtt. Tavaly az ipari szektor legnagyobb munkahelyteremtője Spanyolországban számos olyan projektet vezetett be, amely a céget az ország innovációk és új szakemberek képzése mellett egyik leginkább elkötelezett vállalkozásaként helyezi el.

Az egyik legfőbb kezdeményezés a márka és az ESADE közötti együttműködés. A Seat aktívan vesz részt a kutatóegyetem képzési programjaiban, és tiszteletbeli tagja lett e nagy presztízsű üzleti egyetem alapítványának. Ugyanakkor, az ESADE-n keresztül az autógyártó idén létrehozta a Seat támogatást, amely a jövő üzleti vezetőinek képzését segíti elő. A 2016/17-es tanévben két, 18 és 22 év közötti hallgató vehetett részt egy BBA (üzleti adminisztráció BA) képzésben térítésmentesen, ami egy fokozattal tovább mélyítette a márka elkötelezettségét a fiatal tehetségek oktatása mellett.

Hasonló megfontolásból, az IESE egyetemmel kötött megállapodáson keresztül, a Seat támogatja a Seat innovációs szakot, amelyet az IESE professzora, Antonio Dávila vezet. A szak létrehozása tükrözi a két szervezet elkötelezettségét az innovációk kutatása, azok különféle üzleti modellekben történő alkalmazása és az eredmények üzleti vezetőkkel való megosztása mellett. Az egyezség továbbá lehetővé teszi, hogy a Seat vezető munkatársai részt vehessenek az IESE által szervezett képzési programokban és a leendő hallgatók elérését célzó eseményeken.

„Az egyetemekkel kötött együttműködések erősítik célunkat, az ifjú tehetségek támogatását, mivel szilárdan hisszük, hogy a jövő üzleti vezetői nemcsak a cég fejlődését segítik elő, de a társadalom fejlődésének és átalakításának is kulcsszereplői lesznek. Boldogok vagyunk, hogy olyan kiváló oktatási központokkal működhetünk együtt, mint az IESE, ESADE, UPC vagy az ELISAVA” – magyarázza a Seat emberi erőforrásokért felelős alelnöke, Xavier Ros.

K&F a jövő mobilitásáért

A CARNET platform (Cooperative Automotive Research Network) az együttműködéseknek ugyanebbe az irányvonalába esik. A Seat, a Volkswagen Group Research és a Katalán Műszaki Egyetem alapította kezdeményezés az első jelentős kutató- és innovációs központ, amely Barcelona autóiparára, és jövőbeli városi mobilitására összpontosít. Ezáltal az egyetem és az ipar közös frontot nyit, amely innovatív technológiák alkotására, fejlesztésére és megvalósítására ad lehetőséget. Ezek megoldást nyújthatnak a jövő városi életstílusára: új mobilitási rendszereket adhatnak, és segíthetnek hatékonyabban használni a járműveket.

A CARNET projekt keretein belül idén a Rücker Lypsa és a barcelonai ELISAVA egyetem összesen hat projektet publikált, amelyek az automatizált vezetéshez és a 2025/2030-as időszak mobilitásához kapcsolódtak Barcelona városára koncentrálva. A projektek új mobilitási szolgáltatásokat is fejlesztettek, valamint a szolgáltatásokhoz használt önvezető járművek belső kialakítását is kidolgozták. Két projektet a Seat Design team is elismert.