Együtt száll versenybe a BMW Motorsport és a Shell

Együtt száll versenybe a BMW Motorsport és a Shell

Erőteljes együttműködés született az új szezon hajnalán: 2015-ben a BMW Motorsport csapatainak versenyét a Német Túraautó Bajnokságban (DTM), a United SportsCar Championship (USCC) futamain és a nürburgringi 24-óráson egyaránt a Shell támogatja majd, a bajor gyártó vadonatúj prémium technológiai partnereként.

2015-től kizárólag a Shell „az originál BMW motorolajok ajánlott beszállítója”, egyúttal „motorolaj-cseréhez a BMW által javasolt egyetlen motorolaj-gyártó”. Eme kizárólagos együttműködés a versenypályákra is kiterjed, ahol a BMW csapatai Shell Helix Ultra és Pennzoil Platinum motorolajokkal versenyeznek majd. Ezek a motorolajok egytől egyig földgázból készülnek, így amellett, hogy átfogó motorvédelmet nyújtanak, nagyobb teljesítménnyel ruházzák fel a BMW utcai- és versenyautóit.

A Shell Helix Ultra logó mind a nyolc BMW M4 DTM versenyautón, a csapatruházaton, valamint a versenyzők sisakján és overállján is megjelenik majd. A Shell Helix Ultra az egyedülálló Shell PurePlus technológiával készülő prémium motorolajok egyike. A forradalmi, gázból folyadékot előállító folyamat (GTL – gas-to-liquid) a földgázt kristálytiszta alapolajjá alakítja át, amely a járműtechnológiában használt kenőanyagok legfőbb, gyakorlatilag szennyeződésmentes alkotóeleme. Eme egyedülálló technológia és a nagyteljesítményű adalékanyagok részletes kiválasztási folyamatának egyesítése egyszerre aktívan védi és tartja tisztán a motort. A Shell BMW M4 DTM versenyautó is a vállalat feltűnő, vörös / sárga dizájnját viseli majd.

A BMW Motorsport mérnökei és a Shell tudósai szorosan együtt dolgoznak majd a BMW Motorsport versenyautóiban használt nagyteljesítményű motorolajok kifejlesztésén, amely folyamat megállás nélkül zajlik majd a tesztidőszak és az egyes versenyhétvégék alatt is. A folyamatos fejlesztés rendszeres javulást eredményez a teljesítményben, miközben egyre inkább csökkenti a súrlódási együtthatót, s mint ilyen, a motor alkatrészeinek kopási faktorát.

„A BMW Motorsportnál mindannyian örömmel konstatáltuk, hogy a jövőben a DTM-ben, a USCC futamain és a nürburgringi 24-óráson is számíthatunk a Shell támogatására” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. „A Shell Helix Ultra és a Pennzoil Platinum egyaránt nagyteljesítményű márkák, amelyek tökéletesen passzolnak a mi motorsportos projektjeinkhez. Őszintén hiszünk ezekben a nagyteljesítményű kenőanyagokban, ugyanakkor reméljük, hogy eme újfajta együttműködés számos nagyszerű, versenypályán aratott közös diadal első lépése” – tette hozzá az igazgató.

„A Shell a motorsport-versenyek megszállottja, amit a nemzetközi színtéren eltöltött több évtizedes múltunknál mi sem bizonyít jobban” – kezdte Mark Gainsborough, a Shell Group kenőanyagokat gyártó alvállalatait egyesítő Shell Lubricants ügyvezető alelnöke. „Izgatottak vagyunk, amiért a BMW Motorsport partnereként kibővítettük szerepvállalásunkat, és amiért a BMW kizárólagosan ajánlott motorolaj-gyártója lettünk. Együttműködésünk a BMW Motorsporttal jelentősen hozzájárul majd a BMW versenyautóinak teljesítmény-növekedéséhez, hála kiváló kenőanyagainknak, különös tekintettel a Shell Helix Ultra és a Pennzoil Platinum motorolajokra. Várakozással tekintünk a közös munka elé a BMW Motorsport csapatával, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki és állítsunk elő, amelyek használatával maximalizálhatjuk a BMW versenyautók hajtásláncában rejlő teljesítményt. Eme partnerségnek köszönhetően mindkét vállalat kitolhatja a határait a motorolaj-, illetve a motorfejlesztés területén, amelynek legnagyobb előnyeit remélhetőleg a hétköznapi autósok élvezheti majd” – mondta Mark Gainsborough.

A BMW Motorsport a GT futamokon és a hosszú távú versenyeken egyaránt a PurePlus technológiával készített Shell Helix Ultra motorolajat használja majd. A prémium termék jelentősen javítja a versenyautók hajtásláncának teljesítményét és életciklusát, amely különösen a világ legkeményebb versenypályáján, a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján lesz létfontosságú. A BMW Motorsport csapatai tehát a „Zöld Pokol” 24-órás maratoni versenyén is a Shell támogatását élvezhetik, ahol a BMW Z4 GT3 versenyautók szintén a Shell Helix Ultra logót viselve róják majd a köröket.

A BMW Motorsport idén második alkalommal indul az észak-amerikai United SportsCar Championship futamain, ahol vadonatúj prémium partnerével, a Shell-lel karöltve a sikersorozat újabb fejezete veszi kezdetét. 2015-től a BMW RLL csapat két BMW Z4 GTLM versenyautója a Pennzoil Platinum nevet viselve sorakozik majd fel a rajtrácson, az ugyancsak PurePlus technológiával készülő Shell motorolaj kvalitásait hirdetve.

(forrás: BMW)