BMW-győzelem az „auto, motor und sport” magazin olvasói szavazásán

BMW-győzelem az „auto, motor und sport” magazin olvasói szavazásán

A BMW 5-ös sorozata nyerte el az év legjobb autójának járó „Best Cars 2015” díjat az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazásán a felső-középkategória szegmensében, amellyel ismét megerősítette előző években elért sikereit. A magazin olvasói 2011 óta minden évben a BMW 5-ös sorozatát választották meg a legjobb üzleti autónak, így a modell ezúttal sorozatban ötödik alkalommal hódította el a hőn áhított díjat. Mi több, a kiemelkedően innovatív járműtechnológiai fejlesztéseket elismerő „Nemzetközi Paul Pietsch Díjat” újra a BMW kapta: a BMW i3 tavalyi elismerése után idén a szakmai zsűri a BMW i8 plug-in hibrid sportautót tüntette ki. A díjátadó ünnepséget Stuttgartban tartották.

A BMW 5-ös sorozata évek óta a legnépszerűbb üzleti célú autó

A szavazatok 23,9%-ával a BMW 5-ös sorozata az első helyen végzett az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin „Best Cars 2015” olvasói szavazásán a felső-középkategóriájú járművek szegmensében. Voksaikkal a magazin olvasói újfent megerősítették az 5-ös BMW világsikerét. 2014-ben összesen 373 053 darabos értékesítésével a BMW 5-ös sorozata világszerte a kategóriája legsikeresebb képviselője, amelyet már 2013-ban is a világ legnépszerűbb üzleti autójának választottak meg. Az 5-ös BMW hatékony és dinamikus erőforrásokból álló széleskörű motorpalettája, hamisítatlan BMW-s vezetési élménye, xDrive intelligens összkerékhajtási rendszere, innovatív mobilitási szolgáltatásainak széles tárháza, a BMW ConnectedDrive exkluzív alkalmazásai, valamint a modell három különféle karosszéria-változata egyaránt hozzájárul a BMW 5-ös sorozat világsikeréhez.

BMW-győzelem az „auto, motor und sport” magazin olvasói szavazásán
Az „auto, motor und sport” magazin olvasói a BMW-t díjazták

A sportautók új generációjának úttörő képviselőjeként a BMW i8 kapta meg a „Nemzetközi Paul Pietsch Díjat”

A „Nemzetközi Paul Pietsch Díjat” idén ismét a BMW nyerte el: a leginnovatívabb járműtechnológiai koncepcióként a szakmai zsűri ezúttal a BMW i8 modellt tüntette ki a díjjal, amellyel a plug-in hibrid sportautó a tavalyi győztesnek megválasztott BMW i3-at követi a trónon. A szakmai zsűriben 28 nemzetközi autós szakmagazin főszerkesztője foglalt helyet, összesen 21 nemzetet képviselve. Az összes szavazatok 50%-ával a BMW i8-at egyértelmű győztesnek hirdették ki. Az indoklás szerint „a plug-in hibrid BMW, amely 2014 közepén debütált a piacon, egy modern és fenntartható sportautó tökéletes víziójának megtestesítője. A modell ezen felül látványos ajtóival és merész vonalvezetésével új távlatokat nyit a járműtervezés és az aerodinamika területén. A BMW i8 hatékony mozgatásáról egy háromhengeres turbós benzinmotor gondoskodik, egy lítium-ion akkumulátorokkal kiegészített, erőteljes elektromos hajtáslánccal együttműködve. Szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült utascellájával az innovatív sportautó a lehető legjobb járműépítészeti alapot kínálja a könnyűszerkezetes autótervezéshez. A sportautók új generációjának úttörő képviselőjeként a BMW i8 a legkorszerűbb járműtechnológiák sokaságának szokatlan és lenyűgöző egységét alkotja, tökéletesen kombinálva a hatékony üzemanyag-fogyasztást és a dinamizmust.”

Az „auto, motor und sport” autós szakmagazin évről évre megrendezi „Best Cars” olvasói szavazását, amely Németországban az egyik legfontosabb autóipari kitüntetés, és amelynek díjai hőn áhítottak az autógyártók körében. 2015-ben immáron harminckilencedik alkalommal rendezték meg a legjobb autókat díjazó szavazást. Idén az olvasók 386 modell közül választhattak, összesen tizenegy kategóriában. A szavazásban pontosan 112 471 voksoló olvasó vett részt.

(forrás: BMW)