Automotive Innovations Award 2017 díj az Audinak

Automotive Innovations Award 2017 díj az Audinak

Sorozatban másodszor szerezte meg a prémiumgyártók közt az első helyet az Audi az Automotive Innovations Award (Autóipari Innovációs díj) értékelésében. Ezzel a négykarikás márka ismételten bizonyította sokoldalúságát és innovációs erejét az olyan jelentős jövőtémákban, mint a légellenállás, a könnyűszerkezetes építésmód, a connnectivity vagy az automatizált vezetés.

„Összesen 84 újdonságot ismertetett az Audi a vizsgált időszakban, ez a legtöbb minden márka (tömeg- és prémiummárkák) közt, mindent összevetve teljességében ez a legnagyobb innovációs erővel ellátott márka” – mindent összevetve szól a zsűri indoklása. Az értékelés négy kategóriát vesz figyelembe: Hajtásláncok, Automatizált vezetés és Biztonság, Járműkoncepciók és Karosszéria, ezenfelül Interfész és Connectivity. A fődíjon kívül az Audi a két legutóbb megnevezett kategóriában is megszerezte a leginnovatívabb márka kitüntetést.

„Ezek az elismerések azt mutatják, hogy ténylegesen megéljük a Haladás technikája mottónkat, és sok innovációs témakörben az élen járunk” – mondta Prof. Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke a Frankfurt am Main településében szervezett díjkiosztón. „Különösen a légellenállás és a könnyűszerkezetes építésmód, a connectivity, a vezetői segédrendszerek és az automatizált vezetés kapcsán járunk élen, azonkívül szorgalmasan dolgozunk azon, hogy előnyünket megtartsuk.”

A Center of Automotive Management és a PricewaterhouseCoopers AG az Automotive Innovations Award kitüntetéseket már ötödik alkalommal osztotta ki. E díjakkal az év leginnovatívabb autógyártóit és beszállítóit ismerik el. Az értékelésben 19 autógyártó és 60 márka több mint 1162 innovációját elemezték.