Weboldalak, amik nélkül nem érdemes élni

Hasznos weboldalak

Összegyűjtöttük a leghasznosabb oldalakat, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet.

Mindenkinek vannak kedvenc weboldalai, amelyektől nem szívesen válik meg. Van aki a közösségi oldalakra van ráfüggve, van, aki a videókat és streameket nem tudja elengedni, megint mások pedig olyan tempóban falják a híreket, hogy a legnagyobb portálok sem képesek lépést tartani velük.

A különböző internetes oldalak persze nem csak akkor jöhetnek jól, ha valami szórakoztatót keresünk, hanem akkor is, ha egy konkrét feladatot akarunk elvégezni. Manapság rengeteg dolgot tudunk elvégezni online, nem szükséges különböző programokat és alkalmazásokat letöltenünk. Az alábbiakban olyan oldalakat gyűjtöttünk össze, amelyekkel növelhetjük a munkatempónkat, ütemezhetjük a feladatainkat, vagy csak lazíthatunk néhány percet egy hosszú nap után.

Any.do

Hasznos weboldalak
any.do hasznos weboldal

Az any.do kétség kívül a világ egyik legjobb feladatütemezője. Nem csak webes formában, hanem Androidos és iOS-es alkalmazásként is elérhető, így bárhová magunkkal vihetjük, az előre beállított feladatokat pedig a kis kijelzőn is tökéletesen nyomon tudjuk követni. A letisztult dizájnnal és jól kidolgozott struktúrával rendelkező platform lehetővé teszi számunkra, hogy szabadon rendezgessük a napi teendőinket.

Background Burner

Hasznos weboldalak
Background Burner hasznos weboldal

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy sürgősen szüksége volt egy képre, azonban nem talált az interneten megfelelőt, mert a háttérben mindig volt valami nem odaillő. A Background Burnerbe elég egyszerűen feltöltenünk a képet, a program pedig pillanatok alatt automatikusan kivágja a fontos részeket.

Imgur.com

Hasznos weboldalak
Imgur.com hasznos weboldal

Újabb képekkel foglalkozó oldal, itt azonban nem a szerkesztésen, inkább a megosztáson van a hangsúly. Képeinket egy egyszerű behúzással, URL megadással, sőt, akár a Ctrl+V paranccsal is feltölthetjük az oldalra, ahol azonnal megoszthatjuk bárkivel. Akár albumokat is létrehozhatunk, vagy válogathatunk az oldalon található rengeteg galériából.

Noisli

Hasznos weboldalak
Noisli

A legtöbb ember nem szeret csendben dolgozni, vagy épp szeretne, csak épp egy zajos iroda közepén ül. A Nosiliban olyan hanghatásokat gyűjtöttek össze, amelyeket segítenek a koncentrációban vagy a relaxációban, ezáltal könnyebb kizárni a külvilágot és a saját dolgunkkal foglalkozni.

Pocket

Hasznos weboldalak
Pocket

Ha valaki gyakran olvas az interneten, azzal sokszor előfordul, hogy egy velősebb anyagra akkor bukkan rá, amikor épp nincs ideje végigolvasni. A Pocketnek köszönhetően ezeket a cikkeket lementhetjük, hogy később sallang és reklámok nélkül olvashassuk el, akár offline is, nem csak asztali gépen, hanem okostelefonokon is.

If This Then That

Hasznos weboldalak
If This Then That

Az IFTTT-vel a különböző szolgáltatásainkat köthetjük össze, így nem kell mindent manuálisan csinálnunk, hanem automatizálhatjuk a folyamatokat. Csak össze kell kapcsolnunk a fiókjainkat, megadni a szükséges kapcsolatokat, és már nem is kell foglalkoznunk olyan dolgokkal, mint a képek feltöltése vagy emailek továbbküldése, hiszen a rendszer megteszi helyettünk.

Feedly

Hasznos weboldalak
Feedly

Miután a Google leállította a népszerű Google Readert, több alternatíva is megjelent a színen, amelyek közül a Feedly az egyik legkiemelkedőbb. Néhány kattintással hozzáadhatjuk a követni kívánt oldalakat, amelyeket különböző csoportokba is rendezhetünk, ezzel szűrve a tartalmat.

Reddit

Hasznos weboldalak
Reddit

Az internet főoldalának is becézett Reddit nem a munkatempó javításában segít, sőt, csak akkor nyissuk meg, ha van időnk ott ragadni néhány órára. A hamarosan nagy változásokon áteső oldalra gyakorlatilag bármilyen témában azonnal kerülnek fel információk, köszönhetően a rengeteg felhasználónak és leegyszerűsített kezelőfelületnek.

(forrás: pcworld.hu)