Újabb Philip Ellis győzelem az Audi Sport TT Cup-on

Újabb Philip Ellis győzelem az Audi Sport TT Cup-on

Az Audi Sport TT Cup széria újból kitűnő szórakozást nyújtott a nézők részére. A Nürburgringen szervezett futamon Philip Ellis tovább növelte előnyét az összesített pontversenyben, miután 0,267 ezred másodperccel a spanyol Mikel Azcona előtt elsőként ért be a célba.

Röviddel a nürburgringi 24 órás verseny rajtja után a fiatal pilóták mutathatták meg a bennük rejlő versenyszellemet az Audi Sport TT Cup szombati futamán. Phillip Ellis a pole pozícióból indulva kisebb előnyt autózott ki magának az első kör alatt. A negyedik körben viszont Mikel Azcona féktávon a sikánban az angol versenyző elé tudott kerülni. Mindössze egy-két száz méterrel később Ellis visszavágott és egy merész manőverrel visszavette a vezetést. Két körrel később a svájci Yannik Brandt és a skót Finlay Hutchison akadt össze az ötödik helyért való küzdelem alatt, melynek következtében Hutchison a korlátnak ütközött, mindent összevetve a pályára szólították a biztonsági gépjárműt is. A biztonsági autós rész után újból elrajtolt a verseny, amely végül Ellis idei harmadik győzelmét hozta. Mikel Azcona és a holland Milan Dontje második valamint harmadik helyen zárták a versenyt és az Audi Sport TT Cup széria történetében első alkalommal állhattak fel a dobogóra. Ellis ezzel 8 pontról 17 pontra növelte előnyét az összesített pontverseny élén, Gosia Rdest ugyanakkor még mindig a második helyen áll. A lengyel negyedik helyen zárta a nürburgringi versenyt, Yannik Brandt ugyanakkor legjobb újoncként az ötödik helyen ért célba Drew Ridge előtt.

Vendégpilótaként Johnny Cecotto pompázatos teljesítményt nyújtott az Eifel -hegységben fekvő pályán. A 61 éves korábbi világbajnok motorversenyzőt, akinek a mai napig nagyon sok rajongója van Németországban és ennek köszönhetően tengernyi autogramkártyát kellett kiosztania, a verseny végén a hetedik helyen intették le. Mögötte mindazonáltal komoly küzdelmet követően Mike Beckhusen végzett. A 17 éves német versenyző a 14. helyről vágott neki a versenynek és végül a 8. helyig küzdötte fel magát.

„Igen csodás versenyt láthattunk a Nürburgringen, seregnyi előzéssel tarkítva.” – nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport customer racing vezetője. „Újabb és újabb arcokkal találkozhatunk a dobogón, amely jól mutatja, hogy tehetségekből nincs hiány a pályán. Kívánom, hogy ez az elkövetkezendő időszakokban is mindent összevetve folytatódjon.”

A pénteki forduló eredménye nem számít bele a hivatalos értékelésbe. Tommaso Mosca balesete után a versenyigazgatóság felfüggesztette a versenyt, mivel a pályát határoló korlátelemek igen súlyosan megsérültek. Mivel a balesetig mindössze öt kört teljesítettek, mindent összevetve a egész táv feléig sem jutottak a versenyzők.

Öt hét szünet után július 1-2. közt folytatódnak az Audi Sport TT Cup küzdelmei a Norisringen. A nürnbergi az egyetlen utcai pálya ebben az esztendőben, 2,3 kilométeres hosszával ugyanakkor ez egyben a legrövidebb is.