Új körrekordot állított fel a friss Honda Civic Type R a suzukai versenypályán

Új körrekordot állított fel a friss Honda Civic Type R a suzukai versenypályán

Máris bizonyított a Honda Civic Type R következő nemzedéke, mivel a modell minden korábbi fronthajtású gépjárműnél gyorsabbnak bizonyult a Suzuka Circuit versenypályán. Képességeiről árulkodik, hogy mindössze 2 percre és 23,120 másodpercre volt szüksége, hogy körbeérjen a mesés, 5,8 km-es aszfaltcsíkon, 0,873 másodperccel gyorsabban, mint elődje.

A csúcsidőt 2022. március 15-én, fejlesztésének utolsó fázisában, futotta meg az újonc, és mindenkit lenyűgözött, tudniillik a planéta talán ikonikus pályáján sikerült diadalmaskodnia. A gyors sikánjairól és roppant nehéz kanyarjairól ismert suzukai arénában 1962 óta próbálgatja különféle, jelentős hatékonyságú járműveit a Honda, amely, két év kivételével, – 35 esztendeje a F1 Japán Nagydíj otthona is.

Érdekesség, hogy az elsőkerék-hajtásúak suzukai rekordját szintén a Honda tartotta – a Civic Type R Limited Edition 2020 februárjában 2 perc 23,993 másodperc alatt tudta le a távot. A rekorddöntés amúgy a Type R-történetek gyakori eleme, a Type R GT példaként 7 perc 43,8 másodpercre segítette 2017-ben a legjobb „első kerekes” időt a Nürburgring Nordschleifén. Ezt követően 5 újabb mesés európai pályán futott csúcsidőt a Type R GT, méghozzá a Honda legjobb pilótáival a kormánykerék mögött.

A új Civic Type R-rel kapcsolatos újabb információkat a 2022-ben esedékes bemutató előtt osztjuk meg.