Új KODIAQ RS modellje első egész dizájnrajzait közölte a Škoda

Új KODIAQ RS modellje első egész dizájnrajzait közölte a Škoda

A Škoda két dizájnrajzzal ad első ízben egész betekintést új nagyteljesítményű SUV-modelljére. Fényes fekete részletek sokasága erősíti a modern SUV-csúcsmodell dinamikus fellépését, amely a márka kínálatának első SUV-tagjaként hordozza ezután a Škoda különösen sportos modelljeit jelölő „RS” betűkombinációt. Az érzelmekben gazdag formavilágot tetszetős vonalak, sportos kontúrok és a SUV-modellekre sajátos robusztus konstrukció összjátéka kelti életre. A 176 kW (240 LE) teljesítményű Škoda KODIAQ RS októberben, a 2018-as Párizsi Autószalon (Paris Motor Show 2018) alkalmával tartja világpremierjét.

Széles és hangsúlyosan háromdimenziós hatású hűtőrácsa mély benyomást keltő megjelenést nyújt a Škoda KODIAQ RS részére, fényes fekete felületeivel emelve ki a SUV-újdonság sportos karakterét, amit a cseh márkanév életében legerősebb sorozatgyártású dízelmotorja hajt. A tetősínek, az ablakkeretek és a külső visszapillantó tükrök házai ugyancsak sportos feketében jelennek meg, ezenkívül a KODIAQ RS tekintetében ajánlja a Škoda első ízben SUV-modell részére Race-kék metálfényezését. Mindemellett a KODIAQ RS az RS-család első tagja, amely már a korszerű, már vörös V-motívummal (azaz „Victory”) kidolgozott, korszerű RS-logót hordozza hűtőrácsán, azonfelül hátulján.

Átdolgozott első és hátsó lökhárító

Konkrétan a KODIAQ RS részére új lökhárítókat is terveztek a Škoda mérnökei. Elöl már alapkivitelben kristályhatású teljes-LED fényszórók erősítik magabiztos megjelenését, ameddig hátsó lökhárítójába a Škoda RS-modelljeinek jellegzetes stílusjegyeként a gépkocsi egész szélességében húzódó fényvisszaverőt építettek. A hátsó lökhárító alatt jól érvényesül a két markáns kipufogóvégcső.

Az első Škoda már alapkivitelben 20 colos könnyűfém keréktárcsákkal

A KODIAQ RS az első Škoda, melynek már szériafelszereltségében is 20 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsák megjelennek. Az antracitárnyalatú „Xtreme” keréktárcsák jól érzékelhetően juttatják kifejezésre az újdonság menetdinamikai képességeit. Szintén a kiugró menetteljesítmények jegyében készültek a 17 colos fékek, valamint kívülről is jól megfigyelhető, vörösre fényezett féknyergeik.

A KODIAQ RS révén a Škoda első ízben hozza el a SUV-szegmensbe sportmodelljei formai nyelvezetét, speciális termékidentitást kínálva. A nyilvánosságnak októberben, a 2018-as Párizsi Autószalon (Paris Motor Show 2018) alkalmával mutatkozik be a KODIAQ-sorozat dinamikus csúcsmodellje.