Új kategóriával bővült a 2020-as Concorso d’Eleganza Villa d’Este szépségversenye

Új kategóriával bővült a 2020-as Concorso d’Eleganza Villa d’Este szépségversenye

Az ezelőtt bejelentett három díjazási osztály mellé a választó bizottság a ’60-as, ’70-es és ’80-as évek leggyönyörűbb hosszú távú versenyautóit is meghívta a május 22-24. közt megrendezendő eseményre, míg bejelentették, hogy az ez évi jelentős elismerésre való tekintettel újból összehozzák a Villa d’Este Prelude Tour felvezető kirándulást.

Additional material on mediaserver Concorso D Eleganza Villa d Este

Az ezelőtt bejelentett három díjazási osztály mellé a választó bizottság a ’60-as, ’70-es és ’80-as évek leggyönyörűbb hosszú távú versenyautóit is meghívta a május 22-24. közt megrendezendő eseményre, míg bejelentették, hogy az ez évi jelentős elismerésre való tekintettel ismételten összehozzák a Villa d’Este Prelude Tour felvezető kirándulást.

Öt hónappal a 2020-as Concorso d’Eleganza Villa d’Este előtt máris kezd összeállni a Comói-tó szélén jövőre felsorakozó hagyományos gépjárműk mezőnye: a Föld legexkluzívabb, hagyományos autókra és történelmi motorkerékpárokra koncentráló szépségversenyének választó bizottsága elfogadta az első járműregisztrációkat, míg egy új kategóriát is bejelentett. A 2020. május 22-24. közti hétvégén megrendezendő esemény negyedik díjazási osztályában az 1960-as, 1970-es és 1980-as évek leggyönyörűbb hosszú távú versenyautói gurulnak ezt követően egymás mellé. A “From Swinging Sixties to Awesome Eighties: Two Decades of Endurance Racing” titulussal rendelkező kategória a 12-órás és 24-órás megmérettetések csúcspontját eleveníti fel. Ez volt az a periódus, ahol a pompázatos prototípusokat és az példa nélküli sportautókat mindössze a maratoni kihívás szempontjai alapján tervezték meg, az órával és egymással vívott csatákat ugyanakkor nem egyszer a vakmerőség döntötte el. Ezekben a versenyautókban mindent a funkcionalitásnak rendeltek alá a tervezők, amelyhez letaglózó erejű menettulajdonságok, mind a mai napig nagyszerű formai kialakítások és üvöltő hangorkánok társultak.

A motorsport-legendák még tovább gyarapítják a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda által együtt életre hívott esemény résztvevőinek változatosságát. A májusi hétvégén a szakértő zsűri és a műértő nagyérdemű csaknem 50 olyan négykerekű drágakövet értékel ezután a Comói-tó szélén, amelyek minden egyes darabja a hőn áhított trófeák egyikére pályázik.

2019-ben óriási nagy elismerésnek örvendett a hagyományteremtő szándékkal megszervezett Villa d’Este Prelude Tour, mindent összevetve a háromnapos hétvégét felvezető egynapos kirándulást 2020-ban is életre hívják a szervezők. A 2020. május 21-i túra alatt a Concorso d’Eleganza Villa d’Este járműszépségversenyének résztvevői konvojban autózzák körbe a Comói-tó és Cernobbio környékét, a kényesen megtervezett program ugyanakkor gasztronómiai élményekkel fűszerezve indítja be a hagyományos gépjárműk hétvégéjét.