Toyota RAV4 – jövőre hangolva

Az új Toyota RAV4 modell már hibrid kivitelben is elérhető.

Ki ne ismerné a húsz évvel ezelőtt bemutatott és még ma is gyártott Toyota RAV4 típusú autót. Szerintem minden ember fejében megfordult már legalább egyszer, hogy vásárol ebből a csodából egyet magának. A Toyota nagyot alkotott, megalapította a SUV kategóriát. Az új RAV4 őszkerék meghajtású modell már hibrid kivitelben is elérhető.

Az új RAV4 hibrid modellre jellemző 2,5 literes benzinmotoros, full hibrid hajtás, amely egyben kiegészül a hátsó tengelyen lévő elektromos meghajtással is. A műszaki megoldásokra jellemző, hogy az elektromos négykerék hajtás fokozza a biztonságos vezetés élményét, valamint stabilabbá teszi járművet csúszós út felületen. Az új RAV4 hibrid bemutatásakor észrevehetjük az új formavilágot, az új belső tér kialakítását, valamint a mindennél jobb biztonsági berendezéseket. Stílusos megjelenést kölcsönöz az új RAV4 hibrid számára a modern LED technológiás fényszóró, illetve szintén észrevehető stíluselem az autó oldalán végigfutó küszöb. A hátsó lámpák is teljesen át lettek tervezve, új külsőt kaptak, akárcsak a hátsó lökhárítók. A gyártó javított az utastér minőségén is. A műszerezettség még jobb lett, beépítettek egy színes TFT kijelzőt is, illetve a beltéren egy lágy tapintású anyagot alkalmaztak. Az új RAV4 hibrid autó rendelkezik egy 360 fokos körkörös biztonsági kamera rendszerrel is. Külön érdemes kiemelni a biztonsági berendezések közül a radaros PCS rendszert, amely az ütközés kockázatának mérséklését, illetve a gyalogos-felismerés funkcióját is magában rejti.

Újratervezett, friss stílussal jelentkezik az új Toyota RAV4 hibrid kivitelben
Újratervezett, friss stílussal jelentkezik az új Toyota RAV4 hibrid kivitelben

Az új RAV4 hibrid modell ez év decemberében mutatkozik be Európában, míg az új RAV4 hibrid négykerék meghajtású modell csak a jövő év elején debütál.