Tovább fokozott dinamika, komfort és biztonság – új felszereltségi csomag a Škoda FABIA részére

Tovább fokozott dinamika, komfort és biztonság – új felszereltségi csomag a Škoda FABIA részére

Új opcionális felszereltségi csomaggal érkezik a 2020-as modellévre a Škoda FABIA. A már megrendelhető, új Black csomag olyan sportos stílusjegyekkel szolgál, akárcsak a fekete hűtőrács és a fekete könnyűfém keréktárcsák. A KESSY kulcsnélküli nyitási rendszer biztonságát a kulcsba épített mozgásérzékelő növeli.

2018 nyarán átfogó modellfrissítésen esett keresztül a Škoda FABIA, a közkedvelt kisautó kínálatában extrafelszerelésként többek között a LED-technikájú fényszórók és hátsó lámpák, ezenkívül újabb biztonsági rendszerek is megjelentek, köztük a sávváltást segítő berendezéssel (Blind Spot Detect) és a hátsó keresztirányú forgalom asszisztenssel (Kiállási asszisztens „Lite”). A 2020-as modellévre a cseh autógyártó két új felszereltségi csomagot is ajánl e modellsorozatához. Az extraként rendelhető Black csomag a Škoda FABIA külső megjelenését ruházza fel sportos stílusjegyekkel: a fekete Škoda-hűtőrács a sportos FABIA MONTE CARLO lifestyle-változatét idézi, s szintén fekete fényezést kapnak a külső visszapillantó tükrök házai, mindemellett a 15 col peremátmérőjű MATONE és a 16 colos VIGO könnyűfém keréktárcsák. A feketére fényezett tetővel is vegyíthető Black csomag tartalmát LED-technikájú hátsó lámpák teszik teljessé.

KESSY a kulcsba épített új mozgásérzékelővel

Az extrafelszerelésként rendelhető KESSY nyitási rendszer kulcsába új mozgásérzékelőt építenek, ezáltal csökkentve a Škoda FABIA lopásának és feltörésének veszélyét. A rendszer 15 perc után automatán lekapcsolja a kulcs rádiójelét, ha a kulcs nincs mozgásban, példának okáért ha a fiókban vagy az íróasztalon van. Amint a kulcs újra mozog, a jeladó-funkció megint aktiválódik, s a Škoda FABIA a széles körben elterjedt módon, kényelmesen nyitható és nyomógombbal indítható, nélküle, hogy a vezetőnek egyáltalán kézbe kellene venni a kulcsot.