Tíz kategóriából tíz Audi győzelem az „Auto connect Trophy” szavazáson

Tíz kategóriából tíz Audi győzelem az „Auto connect Trophy” szavazáson

A közönséget meggyőzte az Audi infotainment rendszere illetve az összekapcsolhatóság területén bemutatott megoldásai és az általa alkalmazott vezetői segédrendszerek. Ezt tükrözi az Auto Zeitung magazin olvasói szavazásának, az „Auto connect Trophy 2015” választásnak az eredménye. Mind a tíz kategóriában, ahol az Audi megoldásaira is voksolhattak az olvasók, az ingolstadti márka szerezte meg az első helyet. A díjazott rendszerek egy része az új Audi Q7 és az új Audi A4 sorozatokban érhető el.

Az Audi messze a legeredményesebb márka az „Auto connect Trophy 2015” szavazáson, amelyet az Auto Zeitung a connect magazinnal karöltve hirdetett meg. A hálózatba kapcsolhatóság szempontjából legjobb megoldásokat felvonultató modellre vonatkozó kérdésnél az új Audi Q7 a szavazatok 40,6 százalékát szerezte meg, míg a második helyezett 14,9 százalékot ért el. Kívánságra a nagyméretű Audi SUV-modell, csakúgy, mint az A4 legújabb generációja korszerű műszaki megoldások sorával szerelhető fel, melyek közül néhány az Auto Zeitung szavazásán is bizonyított, elnyerve az olvasók voksának többségét.

Az Audi „MMI touch” funkciója a „Multimédiás készülékek és kijelzők” kategóriájában a szavazatok 38,8 százalékát gyűjtötte be. A „Beszédvezérlés” témájában 38,1 százalékos aránnyal végzett az első helyen az Audi beszédhanggal vezérelhető rendszere, amely a rendes hétköznapi szóhasználatú parancsokat is megérti. A térhatást keltő hangokkal kényeztető Bang & Olufsen Advanced Sound System a szavazatok 48,8 százalékát zsebelte be a „Hangrendszerek” kategóriában, megszerezve ezzel a voksolás legmagasabb szavazati arányát. Az új Q7 és az A4 modellekhez szintén rendelhető a közlekedési torlódás asszisztenssel ellátott adaptív sebességszabályozó (ACC), amely az araszoló forgalomban a gázadás és a fékezés mellett a kormányzást is átveszi a vezetőtől. Az olvasók 46,1 százaléka ezt a segédrendszert ítélte meg a leghasznosabb támogatásnak lassú haladás és forgalmi dugók esetében. A „Vezetői segédrendszerek/Biztonság” kategóriában első hellyel díjazott bekanyarodási asszisztens a szavazatok 25,2 százalékát zsebelte be. A „Navigációs rendszerek” témakörben versenyző Audi virtual cockpit, egy teljes egészében digitális műszeregység, amely a Q7 mellett az Audi TT, az Audi R8 és az Audi A4 legújabb generációjában is elérhető, szintén a dobogó legfelső fokán végzett. Három további siker teszi teljessé az Audi győzelmi listáját az „Auto connect Trophy 2015” szavazáson. Az Audi WLAN-Hotspot, amely az MMI Navigation plus részeként minden modellcsaládhoz elérhető, a „Járműveken belüli Hotspot” kategóriában típusának legjobbja lett. A vezeték nélküli adat- és energiaátviteli rendszerként működő Audi phone box a „Telefonos integráció és összekapcsolhatóság” kategóriában diadalmaskodott. A mobil eszközöknek készült Audi Konfigurator App pedig a „Gyártói applikációk” kategóriában szerezte meg az első helyet a szavazatok 31,6 százalékával.