Sokoldalú tehetség egyedülálló stílussal: a MINI Countryman Park Lane

Sokoldalú tehetség egyedülálló stílussal: a MINI Countryman Park Lane

A MINI Countryman modellt a vakmerően sportos kisugárzás és a páratlan sokoldalúság jellemzi. Az első négyajtós MINI-ként, nagy csomagtérajtajával, öt teljes értékű ülésével és az opcionálisan elérhető összkerékhajtási rendszerrel már a kezdetektől fogva ellenállhatatlan – a brit prémium márka rajongói és a sorra meghódított új célcsoportok számára egyaránt, amely alól az off-road-kedvelő célközönség sem kivétel. A modell töretlen erőnlétét és rugalmasságát egy vadonatúj exkluzív különkiadás most még inkább kihangsúlyozza: a MINI Countryman Park Lane 2015 márciusában, a 85. Genfi Nemzetközi Autószalonon tartja világpremierjét, majd 2015 júliusától világszerte elérhetővé válik, négyféle motorváltozattal.

A MINI Countryman modellel a gyártó stabil pozíciót szerzett a prémium kompakt szegmensben. A hamisítatlanul egyedülálló dizájn, a prémium minőség, az utastér kialakításának példaértékű variálhatósága és a márka úttípustól függetlenül legendás vezetési élménye átfogó egységet alkot a célközönség teljes megelégedésére, akár nagyvárosi forgalomban, de a városhatárokon túl is. A modell különleges státuszát történetében először, most egy különleges kiadás nyomatékosítja: a sajátos dizájn, az egyedi színkoncepció és a csúcstechnológiás kiegészítő felszereltségek a kompakt járműkategória hiteles nagykövetévé emelik a MINI Countryman Park Lane kivitelét.

Speciálisan a modellkiadáshoz tervezett dizájnelemeivel és színkoncepciójával a MINI Countryman Park Lane már első ránézésre világosan jelzi nem mindennapi hovatartozását. A MINI tervezői az Earl Grey szürkemetál fényezést a teljesen új, Oak Red mélyvörös árnyalatú tetővel és külső visszapillantó-házakkal kombinálták, melyeket opciós extraként ugyanilyen színű sport csíkok egészíthetnek ki a motorháztetőn, a csomagtérajtón és az autó oldalának alsó részein. Az oldalsó irányjelzők jellegzetes, szellőzőnyílásként kialakított króm kerete szintén Oak Red mélyvörös betétet kap. 18 coll méretű, Turbo Fan Dark Grey stílusú, sötétszürke könnyűfém keréktárcsáival, valamint az ezüstszínű lökhárító- és küszöbelemeket tartalmazó MINI ALL4 Exterior külső látványcsomag kiegészítőivel a MINI Countryman Park Lane merészen képviseli klasszikusan sportos karakterét.

Az oldalsó szellőzőnyílásokon, az utastér egyes felületein és a küszöbléceken elegáns „Park Lane” feliratú emblémák hirdetik a modell különlegességét . Az Oxide Silver ezüstszínű ajtó- és utastérbetétek, valamint a középkonzol Cross Stripe Grey szürke harántcsíkos motívummal ellátott szegélyei ugyancsak a MINI Countryman Park Lane sajátosságai, amelyek az ajtókárpit és a középkonzol karbon fekete betétjeivel sportosan elegáns prémium hangulatot varázsolnak az utastérbe.

Egyedülálló stílus jellemzi az új MINI Countryman Park Lane kisautót
Egyedülálló stílus jellemzi az új MINI Countryman Park Lane kisautót

A különleges kiadás kiváltképp csúcstechnológiás kiegészítőket tartalmazó csomagokkal is felszerelhető, így például a MINI Countryman Park Lane Chili esetében a modell privilégiumai közé tartoznak a LED-es ködfényszórók és a fehér irányjelzők is. Mi több, a Chrome Line Exterior csomag opcionális extraként felár nélkül érhető el. A MINI Cooper S Countryman, a MINI Cooper S Countryman ALL4, a MINI Cooper SD Countryman és a MINI Cooper SD Countryman ALL4 modelleket egyaránt xenon fényszórókkal kínálja a gyártó. A belső extrafelszereltségek listáját párhuzamos mintázatú, világos Tobacco színű szövet/bőr sportülések, automata klíma, fedélzeti computer, automata menetfény-vezérléssel társított esőszenzor, a legsportosabb járműbeállításokat aktiváló Sport gomb, multifunkciós gombokkal szerelt sportkormány, velúr szőnyegek, valamint a tárolás és a világítás csomag egészítik ki.

A brit főváros Mayfair kerületében található Park Lane a legjellegzetesebb helyek egyike Londonban, ahol a MINI egy tekintélyes bemutatószalonnal is büszkélkedhet. A mostani a harmadik alkalom a márka történetében, amikor a Park Lane a nevét kölcsönzi a MINI egy különleges modelljének. Elsőként a klasszikus Mini egy utánozhatatlanul exkluzív, csúcs felszereltségű változata viselte a modelljelölést 1987-ben, majd az elődmodellt követve egy újabb MINI Park Lane mutatkozott be 2005-ben, a márka BMW Group alatti újraindulását követően. A brit prémium autógyártó most először alkalmazza a különleges modellkiadásokat londoni utcák és kerületek nevével jelölve a MINI Countryman esetében.

A MINI Countryman Park Lane gondosan megtervezett külső és belső módosításai a prémium kompakt modell funkcionalitását és exkluzív karakterét hangsúlyozzák. Csúcstechnológiás kiegészítő felszereltségei és személyre szabhatósági opciói mellett eme sokoldalú tehetség öt teljes értékű ülést, köztük egy hosszirányban mozgatható és 20 : 40 arányban osztott, lehajtható háttámlával szerelt hátsó üléssort kínál, aminek következtében a csomagtér térfogata 350 literről szükség szerint egészen 1170 literig bővíthető. A MINI Countryman így nem csupán a nagyvárosi forgatag kihívásaival néz szembe, de terjedelmes sportfelszereléseket és egy hétvégi családi nyaraláshoz szükséges csomagrengeteget is gond nélkül elszállít.

A motortérben lakozó erőteljes, hatékony erőforrások és az autó alá épített kiemelkedő minőségű futómű-technológia párosa garantálja a márka által fémjelzett és a kompakt szegmensben páratlan gokartos agilitást, amit a kifejezetten a MINI modellekhez tervezett ALL4 intelligens állandó összkerékhajtás opciója még tovább növel. Mi több, az autó emelt üléspozíciója kiváló rálátást biztosít az útra, egy egészen újfajta dimenzióba emelve a MINI jellegzetes vezetési élményét. A MINI Countryman modellhez (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 7,3 – 4,2 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 169 – 111 gramm / km) háromféle benzines és háromféle dízelüzemű erőforrás érhető el, amelyek lefedik a 66 kW / 90 lóerő és 140 kW / 190 lóerő közötti teljesítmény-tartományt. Négy motorváltozathoz választható opcionális extraként az ALL4 összkerékhajtás. Mindezeken felül a 160 kW / 218 lóerő teljesítményű MINI John Cooper Works Countryman extrém vezetési élményt nyújt: ezen modell esetében a motor mind a négy kereket hajtja, már a szériafelszereltség részeként is.

A MINI Countryman Park Lane különleges kiadás a piactól függően maximum nyolcféle modellváltozatban érhető el, elsőkerék-meghajtással és az ALL4 összkerékhajtással egyaránt. A 90 kW / 122 lóerő vagy 140 kW / 190 lóerő teljesítményű négyhengeres benzinmotorok a MINI Cooper/Cooper S Countryman és a MINI Cooper/Cooper S Countryman ALL4, míg a 82 kW / 112 lóerő teljesítményű négyhengeres dízelmotor a MINI Cooper D Countryman és a MINI Cooper D Countryman ALL4 modellekhez, a 105 kW / 143 lóerő teljesítményű négyhengeres dízelmotor pedig a MINI Cooper SD Countryman és a MINI Cooper SD Countryman ALL4 modellekhez választható.

(forrás: BMW)