Sapka BMW R 18 az ez évi BMW Motorrad Days-en Berlinben

Sapka BMW R 18 az ez évi BMW Motorrad Days-en Berlinben

A 20. alkalommal megszervezett BMW Motorrad Days átütő nagy elismerésnek örvendett 2022. július 2-án és 3-án Berlinben. A Föld legnagyobb BMW Motorrad találkozóját közvetlenül (egy nappal) megelőzte a Pure&Crafted Rendezvény. A hétvége esetén csaknem 17 000-en látogattak ki a rendezvényre, egészen speciális hangulatot teremtve.

A motoros és nem motoros rajongók nemcsak Németországból és a környező országokból érkeztek, hanem összesen több mint 40 nemzet képviseltette magát. Az olasz és brit vendégek – amiként ez már megszokott – nagy számban voltak ott a rendezvényen, de a Berlinben most először megszervezett BMW Motorrad Days-re nagyszámú látogató érkezett a Berlin-Brandenburg régióból, Lengyelországból, Argentínából, sőt Dél-Koreából, Kolumbiából és Dél-Afrikából is.

Magyar szempontból különlegesnek számított a találkozó, miután a szervezők ebben az esztendőben első alkalommal elfogadták egy hazánkban épített motor nevezését a Custom bemutatóra. A Sapka Művek által épített BMW R 18 már bejárta a hazai és az internacionális sajtót szintén, így nem csoda, hogy az esemény Hall of Fame, központi csarnokában kapott helyet. Sapka káprázatos építése hat másik motorépítő alkotása mellett került bemutatóra, és a szervezőket éppúgy lenyűgözte, hogy amíg a többi bemutató kivétel nélkül a sportos irányt vette célba, addig a magyar, ezelőtt Európa Bajnok építő megtartotta az üzem által elképzelt szemléletet, és úgy formázta meg teljesen a motort, hogy az azt lehet mondani az üzem futószalagjáról legurult, 30-as évekbeli bobberként hatott. A motor a BMW Motorrad Magyarország segedelemével és ajánlásával jutott el a német fővárosba, reméljük, lesz még potenciál az elkövetkezendő időszakokban hasonló együttműködésre.

A BMW Motorrad Days már régóta tradicionális eseménynek számít, és minden motoros naptárában állandó helyet foglal el. Első alkalommal 2001-ben szervezték össze az osztrák Seefeldben, ezt követően ezt követően 18 egymást követő alkalommal Garmisch-Partenkirchenben. A világjárvány okán 2020-ban és 2021-ben elmaradt.