Saját okosautós infotainment-rendszert ismertetett az LG

Saját okosautós infotainment-rendszert ismertetett az LG

Az LG Electronics (LG) az ez évi Frankfurti Autószalonon (IAA) tárja a közönség elé a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP vegyített erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít például a vezető állapotáról, az ajtónyílás helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

A modern rendszer a felhőn át a Microsoft Power BI elemzőszolgáltatáshoz továbbítja a jármű által generált adatokat, ezenfelül az audio, video és navigációs (AVN) felhasználási előzményeket, amelyek segítenek a felhasználói hatás fokozásában, azonfelül a jármű biztonságának és élettartamának növelésében. A felhőszolgáltatást a rövid időn belül bemutatkozó webOS Auto platformba is integrálják, hogy lehetővé váljon a járműven belüli felhasználói impresszió fejlesztése. Frankfurtban a webOS IVI rendszerében elérhető partnerszolgáltatásokat is bemutatják.

Az LG szoftverplatformján, az okos szerkezetek millióin futó webOS-en alapuló webOS Auto egy okosautókhoz fejlesztett, Linux alapú IVI platform. Az okosotthonokban szerzett jártasságra építve az autógyártóknak és a beszállítóknak biztosítja azt a szoftverek fejlesztéséhez elengedhetetlen hatékonyságot és rugalmasságot, amely támogatásával megteremthető a közlekedési eszközbe telepített impresszió következő generációja.

“A Microsofttal való kooperáció révén arra törekszünk, hogy megerősítsük az LG autóipari IVI platformját, és az MCVP révén kínált modern műszaki megoldások kihasználásával felgyorsítsuk az okosjárművek elterjedését” – mondta Helen Choi, az LG Electronics CTO részlegének alelnöke. “Mind több partnerünk révén szolgáltatások széles körét kínáljuk, ezzel folytatva a webOS Auto ökoszisztéma fejlesztését.”

“Az okosautók sebesen növekvő világában az LG webOS Auto és a Microsoft Connected Vehicle Platform integrálása – a járműadatokat magába foglaló digitális visszacsatolások hozzáadott értéke révén – hangsúlyos előnyökkel jár ezután az autógyártók részére” – mondta Tara Prakriya, a Microsoft MCVP és mobilitás partnerprogramjaiért felelős programmenedzsere. “Együttműködésünk az LG-vel kibővíti ökoszisztémánkat, és a teljesen új, AI-alapú ismeretek és funkcionalitások hozzájárulásával a járművekben konténer alapú digitális szolgáltatások nyújtása is lehetségessé válik.”