Rendesen felvarrták a Kia cee’d részleteit

Megújult a Kia cee’d autó család

Az egyébként tetszetős formájú Kia cee’d mind külsőben, mind pedig belső téren egyaránt megújult, ráadásul az erőforrás is kibővült. Kiemelendő a vadonatúj háromhengeres 1.0 T-GDI motor, illetve a megoldások közül a biztonsági, a kényelmi és a praktikus változtatások. A ráncfelvarrások és módosítások a cee’d minden típusát érintik.

Külső megjelenésében első sorban a szögletesebb és szélesebb lökhárító, illetve a ködfényszórók krómkerete érdemel említést. Ugyancsak megújult a hűtőmaszk ovális rácsozata a megszokott tigris-orr hűtőmaszk kecses formájában. A markánsabb megjelenés érdekében a Kia cee’d hátsó kialakítása is átrendeződött. A lökhárítók ráadásul új sportos fényvisszaverőket is kaptak, amit a modern LED-es zárófények karakteres megjelenésével finomítanak.

Megújult a Kia cee’d autó család, műszerfal
Megújult a Kia cee’d autó család, műszerfal

Az utastér eleganciájának növelése érdekében a Kia cee’d beltere is némileg átalakult. A műszerfalon elhelyezett króm keretek elegánsan kiemelik a légbeömlőket, illetve a műszerfal felső élét. A króm díszítés egyébként az utastér más pontjain is fellelhetők, mint a sebességváltó alja vagy az ajtókilincsek. A megjelenés tekintetében további változás, hogy a jövő évi modellcsalád már új, elegáns barna kárpitozást is kínál. A komfortot javító változások köz tartozik a belső tér zaj-, illetve rezgéscsillapításának fokozása, kiegészítő hangelnyelők alkalmazásával.

A Kia cee’d a motorválaszték terén is gazdagodott. Az új Euro 6-os egyliteres benzines T-GDI erőforrás ebben a modellben debütál. Ez a motor méretcsökkenését, kedvezőbb fogyasztást, illetve kisebb károsanyag-kibocsátást tesz lehetővé, ugyanakkor erőteljes és gyorsreagálású. A dízel fronton is van újítás, mégpedig az új, nagynyomású befecskendezőrendszer, illetve a változó-szállítású olajszivattyú. Mindkettő a motor kisebb fogyasztását és hosszabb élettartamát hivatott elősegíteni.

Megújult a Kia cee’d autó család, hétfokozató duplakuplungos váltó
Megújult a Kia cee’d autó család, hétfokozató duplakuplungos váltó

Szintén a Kia cee’d modellekben mutatkozik be a vadonatúj hétfokozatú, duplakuplungos váltó is. Ez kizárólag a nagyobb teljesítményű 1,6 CRDi dízelmotor 136 lóerős változatának opciója lesz.

A Kia cee’d modellekben a fent említett változtatásokon felül élvezhetjük még a megnövelt rugózási komfortot, a kényelmesebb vezethetőséget, vagy a továbbfejlesztett biztonsági funkciókat. Ez utóbbira jó példa a kamerás táblafelismerő rendszer, valamint a parkolást könnyítő megoldások.

Az már jól ismert Kia cee’d a sok-sok újdonságaival ez év őszétől kapható a márkakereskedésekben.