Rekordot dönt a NISSAN LEAF elektromos gépkocsik értékesítése Európában

Rekordot dönt a NISSAN LEAF elektromos gépkocsik értékesítése Európában

Ebben az esztendőben eddig a korszerű Nissan LEAF a legkeresettebb elektromos jármű Európában, míg a zéró emissziós gépkocsi még mindig újabb és újabb vásárlókat nyer meg szerte a régióban.

Több mint 18 000 új Nissan LEAF járművet regisztráltak Európában január és június közt. Az európai ügyfelek 37 000 új LEAF gépjárműt vásároltak a modell 2017 októberében történő bevezetése óta.

A modern Nissan LEAF a teljesen elektromos hajtáslánc vérpezsdítő gyorsulását és környezetbarát teljesítményét nyújtsa. A dinamikus külső megjelenéshez a legújabb vezetéstámogató rendszerek társulnak. A gépjármű nagyobb, 40 kilowattórás akkumulátora 270 kilométeres vegyített hatótávolságot biztosít Európa új WLT-kibocsátási értékekeinek és gazdaságossági normájának megfelelően.

A 100%-ban elektromos jármű több díjat is nyert élvonalbeli technológiájának és teljesítményének hála. Megnyerte a „2018-as év zöld gépkocsija” díjat a New York-i Internacionális Autókiállításon, és 5 csillagos biztonsági besorolást kapott az Európai Új Gépkocsi Értékelő Programtól és a Japán Új Gépjármű Értékelő Programtól is.

A modern LEAF a Nissan Intelligent Mobility zászlóvivő modellje. A Nissan Intelligent Mobility a cég válasza a gépjárműk meghajtásával, vezetésével és társadalmi integrációjával kapcsolatos kérdésekre. Nagyon sok olyan új és továbbfejlesztett technológiával ellátott, mint amilyen a Nissan ProPilot, a ProPILOT Park és az e-Pedál, amelyek népszerűnek bizonyulnak az ügyfelek körében. Eddig a modern LEAF vásárlók 72%-a döntött a külön választható ProPILOT félig autonóm vezetéstámogató modern műszaki megoldás mellett.

Az ez évi év első hat hónapjában a Nissan LEAF terjedelmes keresletet tudhatott magáénak és ez megerősíti a modell helyzetét a bolygó legkeresettebb elektromos autójaként. Az első LEAF 2010-es bevezetése óta több mint 340 000 modellt adtak el az egész világon.

„Egyre nagyobb lendület jellemzi az elektromos gépjárműk fejlődését” – nyilatkozta Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős vezetője. „A modern LEAF az e-Pedálhoz hasonló technológiákkal formázta meg a vezetés élményét, mely akár 90%-kal csökkentheti a fékezések számát egy út alatt és egyre több kuncsaftnak szemlélteti a Nissan által kínált elektromos mobilitás előnyeit.”

Magyarországon a LEAF őrzi vezető helyét a szegmensben, mely 46,3% piacrészesedést jelent a tisztán elektromos meghajtású gépkocsik hazai piacán. A felszereltségek szerinti bontásban 3-ból 2 Nissan LEAF N-Connecta és Tekna felszereltségű, illtve több mint a regisztrált gépjárműk felében választották a magyar ügyfelek a ProPILOT félig autonóm vezetéstámogató modern műszaki megoldást.