Red Dot a Hankook gumiabroncs elismeréseként

A Hankook Tire gumiabroncs gyártó Smart Control AW02 gumiabroncsa a Red Dot termékdizájn díjat nyerte el.

A Magyarországon is jól ismert, illetve érdekeltséggel bíró Hankook Tire gumiabroncs gyártó bejelentette, hogy a Smart Control AW02 gumiabroncsa a Red Dot termékdizájn díjat nyerte el, a jármű tartozékok kategóriában. Ez nevezetesen azt jelenti, hogy a Hankook Smart Control AW02 abroncs az innováció, a funkcionalitás, az ökológiai kompatibilitás és a tartósság tekintetében is kiválóan megfelelt a Red Dot Design díj kritériumainak.

Az esemény jelentőségét jól támasztja alá az a tény, hogy a Red Ddot nemzetközi zsűrije közel 5000 termék közül választotta ki a legjobbakat. A Red Dot nemzetközi szinten is elismert, rangos díj, hiszen a versenyre 56 országból vettek részt különféle termékek.

A Hankook Smart Control AW02 gumiabroncs a téli évszakhoz, tehergépkocsikhoz, valamint autóbuszok számára kifejlesztett, elsősorban szélsőséges időjárási körülmények közé javasolt megoldás. A havas, illetve jeges úton is kiemelkedő vonóerő-átvitelt biztosító 3D-s lamella technológia a Hankook gumiabroncs számára hosszabb élettartamot is biztosít. A cég által kifejlesztett mintázat és minta árok védi a gumi felületét a káros repedezésektől, ugyanakkor a széles futófelület mintázata nagyobb lehetőséget teremt a tapadáshoz. A Hankook gumiabroncsgyártó vállalat számára nem ismeretlenek a tervezési elismerésként átadott díjak, hiszen a korábbi években is részese lehetett több díjnak is a cég.