Örök klasszikusok új ruhában: bemutatkozik a modern háromajtós MINI

Örök klasszikusok új ruhában: bemutatkozik a modern háromajtós MINI

Az angol prémiumgyártó páratlan stíluselemekkel és átfogó technológiai fejlesztésekkel fokozza tovább a kisautó-szegmens megalapítójának progresszív karakterét és lenyűgöző varázsát. A háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Cabrio új nemzedéke hamisítatlan dizájn-megoldásokkal, friss hajtáslánc-innovációkkal, különleges testreszabási lehetőségekkel, a MINI Connected mindenre kiterjedő szolgáltatás-palettájának részeként ugyanakkor egyre több digitális szolgáltatással érkezik meg a márkakereskedésekbe.

A kisautó-szegmens megalapítójának új modellfrissítése a MINI által kidolgozott koncepció érettségét és lehengerlő kvalitásait hangsúlyozza, amely első alkalommal három különféle, de egységes karosszéria-változatban biztosítsa fel az angol prémiumgyártó klienseinek a vezetés nagyvárosokban is átélhető, abszolút élményét. Mindez legfőképp a korszerű motor – váltó kombinációknak, a még gazdagabb alapfelszereltségnek, az újratervezett első fényszóróknak és az összetéveszthetetlenül specifikus hátsó lámpáknak, a friss színeknek, illetve a menetkomfort és az információ-szolgáltatás érdekében korszerűsített, csúcstechnológiás járműkapcsolati megoldásoknak köszönhető.

Áttekintő: a korszerű háromajtós MINI, a korszerű ötajtós MINI és a korszerű MINI Cabrio legmodernebb fejlesztési

 • A távolsági fény önműködő, Mátrix fényvezérlő funkciója az adaptív LED-technológiás fényszóró során.
 • LED-technológiás hátsó lámpák első alkalommal britzászló-motívummal.
 • Új MINI-logó, új karosszéria-fényezési árnyalatok és Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag.
 • Modern könnyűfém keréktárcsa-garnitúrák.
 • Friss bőrkárpitok, utastéri betétek és színkompozíciók.
 • Névre szóló MINI modellek a MINI Yours Customised innovációcsomag tételeinek hála.
 • Modernizált, az összes régebbinél hatékonyabb erőforrások.
 • Hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó és nyolcfokozatú Steptronic automataváltó.
 • Multifunkciós kormánykerék, 6,5” képernyő-átmérőjű rádió, USB-aljzat és Bluetooth-kapcsolat már az alapfelszereltség részeként.
 • Opcionális extrafelszereltségként érintőképernyő a rádióhoz és a központi navigációs rendszerhez.
 • Vezeték nélküli okostelefon-töltés.
 • MINI alsó kivetítés a vezetőoldali külső visszapillantó-házból.
 • A MINI Connected és a MINI Connected XL korszerű funkciói.
 • Fényes, ennek ellenére nem vakít: Mátrix funkcióval dolgozó távolsági fényszóró az adaptív LED-technológia részeként

A jellegzetes, kör alakú első fényszórók átfogó módosításai még erőteljesebb karakterré emelik a modern háromajtós MINI-t (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,9 – 6,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 102 – 139 gramm / km), a modern ötajtós MINI-t (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,9 – 6,3 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 103 – 143 gramm / km) és a korszerű MINI Cabrio-t (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 – 6,4 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 111 – 146 gramm / km). Az alapfelszereltségként kínált halogén izzók tekintetében a fényszórókat fekete panelek hangsúlyozzák, a külön választható extrafelszereltség részeként elérhető LED-technológia tekintetében mindazonáltal a egész fényszóró új felosztásban dolgozik. Utóbbi esetben a tompított fényért és a távolsági fényért is a legújabb LED-technológia felel, amely az összes régebbinél nagyobb fényerőt garantál. A LED-technológiás nappali menetfények és az első irányjelzők ezúttal is teljesen körbefogják az adott oldali fényszórót.

Az szintén opcionális extrafelszereltségként elérhető, adaptív LED-technológiás fényszóró mindezeken felül már az útviszonyok alapján képes állítani a megvilágítás erősségét. Településben autózva és korlátozott látási viszonyokat előidéző időjárási stádiumok közepette mindemellett a modern műszaki megoldás biztosítja, hogy az első fényszórók mellett a halványabban világító kanyarfények is bekapcsoljanak, ezzel fokozva az úttest szélének hatékonyabb megvilágítását. Autóúton és autópályán eközben a az összes régebbinél erősebb tompított fény gondoskodik az ideális megvilágításról.

Az adaptív LED-technológiás fényszóró leginnovatívabb újítása a távolsági fény önműködő fényvezérlő funkciója. A távolsági fény felkapcsolásával a Mátrix szerepkör hangsúlyos mértékben megnövelt látótávolságot nyújt, míg precízen vigyáz rá, hogy se a szemből érkező, se ugyanakkor az utolért autósokat ne vakítsa el. A távolsági fényszóró ennek érdekében négy, vízszintesen elrendezett egységre osztva világít, 70 km/órás sebesség fölött ugyanakkor a modern műszaki megoldás ezeket külön-külön aktiválja vagy deaktiválja. A távolsági fény megvilágítási tartománya a többi közlekedőtől függ: amint a MINI első kamerája szemből érkező vagy egykettőre utolérhető autóst észlel, a Mátrix szerepkör az elvakítás elkerülése érdekében önműködően kitakarja a távolsági fényből a többi közlekedő dinamikusan mozgó tartományát, és ide csak tompított fényt vetít. A távolsági fény kitakaratlan megvilágítási tartománya eközben még mindig aktív.

Egyértelmű brit gyökerek: sorozatgyártásban a zászló-motívummal világító hátsó lámpák

A LED-technológiás és az adaptív LED-technológiás első fényszórók mellett a hátsó lámpák kialakítása is megváltozik: az angol gyökerekre való egyértelmű utalásként a modern háromajtós MINI, az út ötajtós MINI és a modern MINI Cabrio függőlegesen elrendezett hátsó lámpája mostantól az angol zászló motívumaiban világít, a tömegtermelésben kínált MINI modellek közt elsőként.

A zászló-motívum a fényforrások elrendezését is átalakítja: amíg az irányjelzők vízszintesen, addig a féklámpák függőlegesen helyezkednek el, a haladás közben megfigyelhető hátsó világítás ugyanakkor az angol zászló átlós motívumait veszi fel. A kiváltképp harmonikus elrendezésen túl az eltérő LED-technológiás fényforrások együttesen az angol zászló főbb grafikáját rajzolják ki.

Új MINI-logó, amely csak a lényegre összpontosít

Az angol prémiumgyártó márkalogója mostantól cicoma mentes formában, a népszerű szimbólum újragondolt, kétdimenziós értelmezésében megfigyelhető a motorháztetőn, a csomagtérajtón, a kormányközépen, a központi megjelenítőn és a távvezérlőn. A korszerű MINI-logó mindent összevetve hűen tükrözi a márka új arculatának legfőbb irányelvét, amely csak a lényegre, nevezetesen a vezetés élményére, az exkluzivitásra, a prémium minőségre és az érzelmi kötődésre összpontosít.

Három új karosszéria-fényezés és a Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag premierje

A korszerű háromajtós MINI, a modern ötajtós MINI és a modern MINI Cabrio karosszéria-fényezési palettájára három új szín kerül fel: az Emerald Grey szürkés-smaragd metál, a Starlight Blue kékmetál és a Solaris Orange narancssárga metál árnyalat.

Sőt mi több, a karosszériára megrendelhető extrafelszereltségi opciók listája egy újabb tétellel gazdagodik: a Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag a krómozott megoldás alternatívájaként magasfényű fekete keretekbe foglalja az első fényszórókat, a hátsó lámpákat és a hűtőrácsot.

A külön választható extrafelszereltség részeként elérhető könnyűfém keréktárcsák portfóliója szintén tovább bővül. A kéttónusú, rulett küllő-dizájnú (Roulette Spoke) és az ugyancsak kéttónusú, propeller küllő-dizájnú (Propeller Spoke), 17” méretű felnik a modern MINI mindhárom karosszéria-változatához elérhetővé válnak. A kéttónusú, sínpár küllő-dizájnú (Rail Spoke), 17” méretű könnyűfém keréktárcsa-garnitúra szintén újdonságként érkezik meg a palettára.

Friss bőrkárpitok, utastéri betétek és színkompozíciók

A modern háromajtós MINI, a modern ötajtós MINI és a korszerű MINI Cabrio utasterének hamisítatlanul különleges stílusát friss bőrkárpitok, dekorbetétek és színkompozíciók fokozzák. A Malt Brown malátabarna árnyalatú Chester bőrkárpitozás és színkompozíció szintén újdonságként válik elérhetővé a modern háromajtós MINI-hez és a modern ötajtós MINI-hez.

Sőt mi több, a külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető MINI Yours Interior Style Piano Black felszereltségi csomag tételei mostantól meghitt háttérvilágítással is elérhetők. A műszerfal jobb első ülés előtti része mellett már a középkonzol és az ajtókárpitok is világítanak. Az elemek összese Piano Black magasfényű fekete fényezést visel, a műszerfal jobb első ülés előtti részén mindazonáltal egy megnyerő britzászló-motívum megfigyelhető. A háttérvilágítás árnyalatát a sofőr a MINI Excitement Package hangulatvilágításához hasonlóan változtathatja.

Jönnek a névre szóló MINI modellek: bemutatkozik a MINI Yours Customised

A MINI által fémjelzett exkluzivitás új szintre lép: az angol prémiumgyártó a MINI Yours Customised névre keresztelt innovációcsomag képében 2018-tól minden partnerének felkínálja a lehetőséget, hogy saját maga által megtervezett, egyéni igényeket kiszolgáló stílusú, személyre szabott dizájnelemekkel varázsolja az összes régebbinél exkluzívabbá négykerekű kedvencét. A MINI Yours Customised termékpaletta az oldalsó irányjelző panelektől, a jobb első ülés előtti műszerfal-betéteken és a világító küszöbtoldatokon keresztül, egészen a LED-technológiás alsó kivetítésig terjed.

Az modernizált stíluselemek megtervezésére a MINI egy önálló online felületet valósított meg, ahol az ügyfelek kiválaszthatják, részletekbe menően személyre szabhatják és biztos, hogy meg rendelhetik a MINI Yours Customised termékkínálat bármelyik elemét. Az ügyfelek megannyi színárnyalat, minta, felületkezelés és stíluselem közül választhatnak, sőt mi több, egyes kiegészítőket saját feliratokkal és aláírásukkal is elláthatják. A gépkocsi megváltoztatásának effajta határtalan szabadsága biztosítja, hogy az angol prémiumgyártó vásárlói a saját ízlésüknek megfelelően, kreativitásukat kiélve, istenien a saját képükre alakítják négykerekű kedvencüket. A rendelés leadása után az utólagosan felszerelhető alkatrészeket továbbfejlesztett gyártási technológiákkal, mindent összevetve például háromdimenziós nyomtatással és lézergravírozással készítik el.

Felfokozott vezetési inger, kimagasló hatékonyság és alacsonyabb saját tömeg

A korszerű háromajtós MINI, a modern ötajtós MINI és a korszerű MINI Cabrio motorházteteje alá választható erőforrások részletekbe menően korszerűsített technológiája az összes régebbinél intenzívebb vezetési élményt garantál az angol prémiumgyártó vásárlóinak. A finomhangolt motorok azonkívül megegyező üzemelési státuszok közepette elődeiknél csaknem 5 százalékkal kevesebb üzemanyagot égetnek el és károsanyag-kibocsátásuk is hozzávetőlegesen 5 százalékkal alacsonyabb, és mint ilyen, már a jövőbeni, egyre szigorodó emissziós szabványoknak is maradéktalanul megfelelnek. Az átfogó fejlesztések ezen felül a motorblokkra, a MINI TwinPower Turbo technológiára, a motorvezérlő elektronikára, a kenési- és levegő-ellátó rendszerre, a hűtőkörökre, amellett a kipufogórendszerre is kiterjedtek. Sőt mi több, a mérnökök az kapacitás saját tömegét is csökkentették, a BMW i modellek részére kifejlesztett szénszál-erősítésű műanyag (CFRP – Carbon Fibre Reinforced Plastic) alkalmazásával ugyanakkor még a motorburkolat is könnyebb lett elődjénél.

A benzinmotorok üzemanyag-ellátásáért felelős közvetlen befecskendező rendszer maximális nyomását 200-ról 350 barra emelték, a turbófeltöltők turbinái mindazonáltal extrém hőálló anyagból készülnek. A dízelüzemű erőforrások Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszere eközben az összes régebbinél precízebb üzemanyag-ellátást garantál. A MINI Cooper D modell orrában dolgozó háromhengeres dízelmotor maximális befecskendezési nyomását így 2 200 barra, a MINI Cooper SD négyhengeres dízelmotorja tekintetében ugyanakkor 2 500 barra növelték. Az erősebb dízelmotor ezenkívül mostantól kétlépcsős turbófeltöltési technológiával dolgozik.

Hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó és nyolcfokozatú Steptronic automataváltó

Az alapfelszereltségként kínált hatfokozatú manuális váltó alternatívájaként a MINI Cooper, a MINI Cooper S és a MINI Cooper D modellek mostantól az angol prémiumgyártó friss, hétfokozatú, duplakuplungos automataváltójával is felszerelhetők. A két tengelykapcsolóval dolgozó modern műszaki megoldást felettébb villámgyors sebességváltás jellemzi, amely nélküle gyorsítja fel a korszerű háromajtós MINI, a korszerű ötajtós MINI és a korszerű MINI Cabrio egyes modellváltozatait, hogy egy pillanatra is megszakítaná az erőforrásból érkező teljesítmény és forgatónyomaték leadását. Az angol prémiumgyártó partnere a duplakuplungos automataváltót egy friss fejlesztésű, elektronikus előválasztó karral vezérelheti. A MINI Cooper S modellhez a hétfokozatú Steptronic sport automataváltó szintén rendelkezésre áll, amely kormány mögötti váltófülekkel teszi még intenzívebbé a duplakuplungos szerkezettel is kivitelezhető manuális sebességváltást.

A MINI Cooper SD modell már az alapfelszereltség részeként megkapja az angol prémiumgyártó nyolcfokozatú Steptronic automataváltóját, amely a kisautó-szegmens kivételes innovációjaként rendkívüli sportossággal, harmonikusan továbbítja az első tengely felé a legerősebb dízelmotor teljesítményét és forgatónyomatékát. A nyolcfokozatú Steptronic automataváltó szintén a modern fejlesztésű, elektronikus előválasztó karral vezérelhető, a külön választható extrafelszereltség részeként viszont a modellhez a kormány mögötti váltófülek is megrendelhetők.

A modern háromajtós MINI-hez, a modern ötajtós MINI-hez és a korszerű MINI Cabrio-hoz elérhető Steptronic automataváltók a hajtáslánc MID és GREEN vezetési üzemmódokban elérhető vitorlázó funkciójával, ezenkívül az kapacitás legújabb Start / Stop opciójával is felülmúlhatatlanul együttműködnek. Utóbbi összehangolt üzemelését a központi navigációs rendszer és a MINI első kamerája is támogatja: amennyiben az adott modell az összes felszereltségi opcióval ellátott, a modern műszaki megoldás idejekorán képes észlelni azon forgalmi szituációkat, amelyekkor jobb nem lekapcsolni az erőforrást. Mint amilyen a kanyarodás vagy körforgalomba hajtás előtti rövid kivárás, vagy mikor is torlódáshoz érkezve a sor láthatóan pár másodpercen belül megindul.

A modern háromajtós MINI-hez elérhető négy eltérő motorváltozat

Háromajtós MINI Cooper: 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 7,9 másodperc alatt (automataváltóval 7,8 másodperc alatt), végsebesség 210 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,0 – 5,2 liter (automataváltóval 4,8 – 5,0 liter), kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátás: 114 – 118 gramm (automataváltóval 109 – 114 gramm)

Háromajtós MINI Cooper S: 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 6,8 másodperc alatt (automataváltóval 6,7 másodperc alatt), végsebesség 235 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,1 liter (automataváltóval 5,2 – 5,3 liter), kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátás: 138 – 139 gramm (automataváltóval 119 – 120 gramm)

Háromajtós MINI Cooper D: 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 9,2 másodperc alatt (automataváltóval 9,3 másodperc alatt), végsebesség 205 km/óra (automataváltóval 204 km/óra), 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,9 liter (automataváltóval 3,8 liter), kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátás: 102 – 103 gramm (automataváltóval 99 – 100 gramm)

Háromajtós MINI Cooper SD: 125 kW / 170 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 7,2 másodperc alatt, végsebesség 225 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 liter, kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátás: 110 – 111 gramm

A modern ötajtós MINI-hez elérhető négy eltérő motorváltozat

Ötajtós MINI Cooper: 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 8,2 másodperc alatt (automataváltóval 8,1 másodperc alatt), végsebesség 207 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,1 – 5,2 liter (automataváltóval 4,8 – 5,0 liter), kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátás: 116 – 120 gramm (automataváltóval 110 – 115 gramm)

Ötajtós MINI Cooper S: 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 6,9 másodperc alatt (automataváltóval 6,8 másodperc alatt), végsebesség 235 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,2 – 6,3 liter (automataváltóval 5,4 liter), kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátás: 141 – 143 gramm (automataváltóval 123 – 124 gramm)

Ötajtós MINI Cooper D: 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 9,4 másodperc alatt (automataváltóval 9,6 másodperc alatt), végsebesség 203 km/óra (automataváltóval 202 km/óra), 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,9 – 4,0 liter, kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátás: 103 – 104 gramm

Ötajtós MINI Cooper SD: 125 kW / 170 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 7,3 másodperc alatt, végsebesség 223 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 liter, kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátás: 125 – 126 gramm

A modern MINI Cabrio-hoz elérhető négy eltérő motorváltozat

MINI Cooper Cabrio: 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 8,8 másodperc alatt (automataváltóval 8,7 másodperc alatt), végsebesség 208 km/óra (automataváltóval 206 km/óra), 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,2 – 5,4 liter, kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátás: 119 – 123 gramm (automataváltóval 118 – 123 gramm)

MINI Cooper S Cabrio: 141 kW / 192 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 7,2 másodperc alatt (automataváltóval 7,1 másodperc alatt), végsebesség 230 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,3 – 6,4 liter (automataváltóval 5,5 – 5,6 liter), kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátás: 144 – 146 gramm (automataváltóval 126 – 127 gramm)

MINI Cooper D Cabrio: 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 9,9 másodperc alatt, végsebesség 195 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 – 4,3 liter (automataváltóval 4,1 – 4,3 liter), kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátás: 111 – 112 gramm (automataváltóval 109 – 113 gramm)

MINI Cooper SD Cabrio: 125 kW / 170 lóerő maximális teljesítmény, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órás sebességre 7,7 másodperc alatt, végsebesség 218 km/óra, 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,3 – 4,4 liter, kilométerenkénti vegyített károsanyag-kibocsátás: 114 – 115 gramm

Multifunkciós kormánykerék és 6,5” képernyő-átmérőjű rádió már az alapfelszereltség részeként

A modern háromajtós MINI, a korszerű ötajtós MINI és a korszerű MINI Cabrio új kialakítású, háromküllős kormánya multifunkciós gombokat is kap. A bal kézre eső vezérlőpanelről a sebességtartó automatika (Speed Limit Device) felső sebességhatára aktiválható, ameddig jobb kézzel a fedélzeti zene- és kommunikációs konstrukciók vezérelhetők. A külön választható extrafelszereltség részeként sport bőrkormány, MINI Yours sport bőrkormány és MINI John Cooper Works bőrkormány szintén rendelkezésre áll alternatíva.

A mindenre kiterjedő alapfelszereltség része a 6,5” képernyő-átmérőjű, színes központi kijelzővel dolgozó zenerendszer, emellett a Bluetooth-kapcsolat is. A külön választható extrafelszereltségként megrendelhető MINI Visual Boost rádió és a navigációs rendszer tekintetében a központi monitor érintőképernyőként is üzemel.

Friss opciók: vezeték nélküli okostelefon-töltés és MINI logó kivetítés

A modern háromajtós MINI-hez, az út ötajtós MINI-hez és a modern MINI Cabrio-hoz elérhető extrafelszereltségi paletta egyik legmodernebb fejlesztése a vezeték nélküli okostelefon-töltés, amit kérésre a MINI az első ülések közé integrált könyöktámasz tárolórekeszébe épít be. Az opcióval az angol prémiumgyártó fogyasztói egy második USB-aljzatot is kapnak a középkonzol első felébe.

Az szintén opcionális extrafelszereltségként elérhető MINI Excitement Package mostantól a vezetőoldali logó-kivetítést is magába foglalja. A sofőrajtó kinyitásakor és zárásakor a bal oldali külső visszapillantó-ház a MINI új logóját vetíti ki az aszfaltra, a nyitástól és a zárástól számított húsz másodpercig, vagy egészen addig, amíg az kapu nyitva áll.

MINI Connected: megannyi digitális szolgáltatás, amelyek egyedülállóak a kisautó-szegmensben

A modern MINI Connected égisze alatt az angol prémiumgyártó nagyon sok olyan nagy tudású, digitális szolgáltatást szolgáltat fel ügyfélkörének, amelyek párjukat ritkítják a kisautók mezőnyében. Újdonságként érkezik meg a palettára a valós idejű forgalmi információkat kínáló szerepkör (RTTI – Real Time Traffic Information), a központi navigációs rendszer mobiltelefon-kapcsolaton át lehívott önműködő térképfrissítése, a személyre szabott Concierge Service szolgáltatás, továbbá a legfrissebb hírekkel, aktuális időjárás-előrejelzésekkel és korrekt üzemanyag-árakkal szolgáló, autóba épített MINI Online internetes portál. Sőt mi több, a MINI modelljeiben is megjelenik az Apple CarPlay előkészítés.

A többi újdonságot három csomagra bontva érhetik el az angol prémiumgyártó megrendelői. A MINI Visual Boost rádió tekintetében megrendelhető Connected Media csomag a MINI központi navigációs rendszerét nagy tudású, hálózatba kapcsolt információ-szolgáltató központtá fejleszti fel. A Connected Navigation Plus csomagot is magába foglaló opció a MINI Connected XL minden funkcióját az angol prémiumgyártó partnerének kezébe adja.

A perszonális mobilitás digitális segédjeként is funkcionáló MINI Connected mostantól a korszerű háromajtós MINI, a modern ötajtós MINI és a korszerű MINI Cabrio tulajdonosainak is felkínálja a lehetőséget arra, hogy négykerekű kedvencük minden okosfunkcióját a napi rutinjukhoz igazítsák. A MINI Connected okostelefon-alkalmazás eközben a felhasználó minden okoseszközét, ezáltal példának okáért az okostelefont és a táblagépet is játszi könnyedséggel csatlakoztathatja a MINI központi operációs rendszeréhez. Csatlakoztatott okoseszközökkel példának okáért a MINI Connected automatán átemeli a központi operációs rendszerbe a felhasználó okostelefonjában elmentett naptárbejegyzéseket és kontaktokat, ezt követően miután magától megtervezte a legoptimálisabb napi útvonalat, a valós idejű forgalmi információk elemzése alapján kivétel nélkül indulásra figyelmeztető jelzést küld. A Send to Car titulussal rendelkező szerepkör igénybevételével az angol prémiumgyártó vásárlói mindezt manuálisan is megtehetik, a Remote Services szolgáltatáscsomagnak hála mindazonáltal a felhasználók mostantól nem kizárólagosan a leparkolt gépjármű precíz helyzetét, üzemanyag-szintjét illetve egyéb aktuális információját tudják lekérdezni csatlakoztatott okoseszközeiken át, de a távolból bekapcsolhatják a reflektorokat, aktiválhatják a kürtöt, elindíthatják a belső levegő-keringetést és ellenőrizhetik a lezárt ajtók állapotát is.

A MINI-be integrált SIM-kártya mostantól 4G mobilkommunikációs sebességű okos járműkapcsolatot nyújt. A SIM-kártyán át a MINI TeleServices szolgáltatások és az Okos Segélyhívás (Intelligent Emergency Call) funkciói is elérhetők, utóbbi ezenkívül baleset során automatán tárcsázza a segélyhívó központot, megadja a jármű precíz tartózkodási helyét és felbecsüli a sérülések súlyosságát.

A modern háromajtós MINI-hez, a korszerű ötajtós MINI-hez és a korszerű MINI Cabrio-hoz első alkalommal válik elérhetővé a MINI Find Mate szerepkör, amely képes az angol prémiumgyártó partnerének leggyakrabban használt hétköznapi tárgyait és utazási kellékeit, ezáltal példának okáért a táskákat, a pénztárcákat és a kulcscsomókat úgynevezett digitális címkékkel megjelölni, ezután azokat stabil vezeték nélküli hálózat vagy Bluetooth-kapcsolat során megszakítás nélkül követni. A rendszer ezenkívül a rögzített eszközök helyzetét nem kizárólagosan a MINI központi kijelzőjén, de a MINI Connected alkalmazásnak betudhatóan a felhasználó okostelefonján is tudja visszaadni, a keresett eszközök és kellékek megtalálását mindazonáltal külön hangjelzésekkel támogatja.