Modernizált, még sportosabb külsővel érkezik a korszerű modellévre az Audi A1, A4, A5, Q7 és Q8

Modernizált, még sportosabb külsővel érkezik a korszerű modellévre az Audi A1, A4, A5, Q7 és Q8

Az Audi A1 részére vonzó felszereltségi összeállítások, amíg az Audi A4 és A5 sorozatokhoz markáns optikai csomagok értékesítését kezdte meg az Audi, a modern rendkívüli sorozatú Q7 és Q8 modellek mindazonáltal nyártól érkeznek. Az S line competition felszereltség mellett a négykarikás márka 147-ről 152 kilowattra (207 LE) emelte az A1 Sportback 40 TFSI (üzemanyag-fogyasztás, vegyített (l/100 km): 5,6 – 5,5; szén-dioxid-kibocsátás, vegyített (g/km): 128 – 125) teljesítményét.

Az Audi A1 Sportback már 2010-es piaci bevezetése óta alátámasztja egyedülálló képességeit, s korántsem mindössze települési környezetben, hanem a hosszabb utazások esetén is. A legkompaktabb Audi nagyra értékelt pozícióját legutóbbi győzelme is kiemeli, amit az Auto Zeitung szakmai magazin 2020-as Auto Trophy olvasói szavazása alkalmával a „Települési gépjárműk” („City Cars”) kategóriájában aratott. A vonatkozó kipufogógáz-szabványokra való felkészítés keretében a legerősebb modellváltozat, vagyis az Audi A1 Sportback 40 TFSI (üzemanyag-fogyasztás, vegyített (l/100 km): 5,6 – 5,5; szén-dioxid-kibocsátás, vegyített (g/km): 128 – 125) öt kilowattal megemelt, 152 kW (207 LE) teljesítménnyel és 320 newtonméter maximális forgatónyomatékkal érkezik a 2022-es modellévre.

A megnövelt teljesítmény mellett az Audi az S line competition felszereltségi csomagot és a vörös kontrasztárnyalatú díszvarrások összeállítását is nyújtsa legsportosabb kompaktmodelljéhez, amelyek diszkrét, ám egyértelmű stílusjegyekkel emelik ki külseje és utastere sportos karakterét. Az Audi A1 Sportback 40 TFSI mellett már a 35 TFSI és a 30 TFSI részére is megrendelhető az S line competition felszereltségi csomag.

A csomagban többek között a külső visszapillantó tükrök Platinaszürke házai, az Ascari-kék színváltozaton ugyanakkor Platinaszürke fólia Audi-karikák is megjelennek. A Mítoszfekete kontrasztárnyalatú tetőn és az ugyanezen színre fényezett oldalsó küszöbborításokon túl a matt fekete Singleframe hűtőrács fényes fekete szegéllyel készül, s az első és hátsó Audi-karikák, illetve a típusjelzés hátul ugyancsak feketében jelenik meg. A sötétített LED-fényszórókkal és LED-technikájú hátsó lámpákkal szövetségben ezen elemek pompás összhangot alkotnak az Ascari-kék metálfényezéssel, amely csupán az S line competition felszereltségi csomaggal közösen rendelhető.

Ugyancsak feltűnőek a matt Platinaszürke első légterelő-pengeidom (Blade), a külső visszapillantó tükrök Platinaszürke házai és az Ascari-kék metálfényezéssel egyesült erővel az oldalsó küszöbborítások felett megjelenő, szintén Platinaszürke fólia Audi-karikák. A modern S line competition felszereltségi összeállítást a Mítoszfekete hátsó S line légterelő és a diffúzorelem Platinaszürke díszítőeleme teszi teljessé. Örömmel fogadhatják az A1-rajongók az extrafelszerelésként rendelhető, 18 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsákat is, amelyek újabb sportos és izgalmas stílusjegyek.

Az Audi Sport GmbH mindemellett az A1 minden modellváltozatához ajánlja – az S line beltér-kialakítással közösen – a vörös kontrasztárnyalatú díszvarrások összeállítását, melynek vörös motívumai még jobban kiemelik utasterében a kompakt A1 sportos karakterét. Az első sportülésekhez a szövet/mono. pur műbőr és az Alcantara/mono. pur műbőr kombinációk közül választhatnak az ügyfelek, mindkét változatot Expressz-vörös varrások díszítik. Hasonlóképpen vörös díszvarrások tűnnek fel a szőnyegeken, a kézifékmarkolaton, a sebességváltókar-mandzsettán és a kormánykeréken is, extrafelszerelésként ugyanakkor vörös varrásokkal készült kényelem középső kartámasz és ajtókartámaszok is rendelkezésre állnak. A sportos belteret fekete tetőkárpit teszi teljessé.

Az Audi A1 Sportback S line competition nemsoká rendelhető hazánkban is.

Sötétebb külső kölcsönöz sportosabb összhatást az Audi A4 és az Audi A5 részére

A korszerű modellévre az S line competition és az S line competition plus révén két új optikai csomag jelenik meg májusban az Audi A4 és A5 kínálatában, vonzó kiegészítőkkel járulva hozzá e két modell sportos fellépéséhez.

Az Audi A4 S line competition optikai csomagja az S line külső optikai csomagot és fekete eleme csomagját magába foglalja. Utóbbiban a matt hűtőrács, az első légterelő-pengeidom (Blade), a kőfelverődésvédő, az S4-légterelő és az Audi Singleframe hűtőrács Audi-karikái szintúgy fekete színűek. A még dinamikusabb megjelenés szolgálatában 19 col peremátmérőjű könnyűfémöntvény keréktárcsák teszik teljessé a csomagot. Az S line competiton plus csomagot választva az Audi A4 részére, mindez LED-technikájú fényszórókkal, hangulatvilágítás-csomaggal, a külső visszapillantó tükrök fekete házaival és alumíniumbetétes, megvilágított küszöblécekkel egészül ki. 150 kilowattól minden teljesítményváltozat vörösre fényezett féknyergekkel készül.

A modern modellévben mindkét csomagváltozat tekintetében Briliánsfekete színű tetővel is megrendelhető az Audi A4 Limousine. A külső színek palettáján a Terra-szürke, a Kvantumszürke, a Daytona-szürke, a Tangóvörös, a Gleccserfehér, a Navarra-kék, a Turbókék és a Mítoszfekete sorakozik, de az Íbiszfehér alapszín és a külső visszapillantó tükrök házainak Briliánsfekete kombinációja is választható.

Mint az Audi A4, az Audi A5 vásárlói is választhatják az S line competition vagy az S line competition plus csomagot. Az Audi A5 részére lett kifejlesztve S line competition összeállítás a 20 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsák mellett ugyancsak az S line külső optikai csomagra épül, olyan feltűnő fekete elemekkel kiegészítve, akárcsak az első légterelő vagy a hűtőrács. Az Audi A5 S line competition plus csomagjában többek között Matrix-LED fényszórók, a külső visszapillantó tükrök fekete házai, 150 kW teljesítménytől vörösre fényezett féknyergek, illetve hangulatvilágítás-csomag hangsúlyozza a dinamikus megjelenést. Külső fényezésként a District-zöld, a Kvantumszürke, a Daytona-szürke, a Tangóvörös, a Gleccserfehér, a Navarra-kék, a Turbókék és a Mítoszfekete áll rendelkezésre. Az Audi A5 Coupé ugyancsak rendelhető Briliánsfekete tetővel.

Az Audi A4 és az Audi A5 mindjárt rendelhető Magyarországon is, az S line competition vagy az S line competition plus csomaggal.

A Q-család csúcsmodelljei sportos megjelenéssel

Az SUV-modellek piaci szegmensében a Q7 és a Q8 competition plus speciális sorozatú modelljeivel száll versenybe az Audi a 2022-es modellévben. A Q-család legnagyobb tagjait extraként kínált felszereltség-különlegességek avathatják kívül és belül úgyszintén még vonzóbbá. Kivételes módon járul hozzá a fekete elemek plus optikai csomagja mind az Audi Q7, mind a Q8 dinamikus hatású S line külső optikai csomagjának még egyénibb stílusához. A Singleframe hűtőrács szegélye és lamellázata ugyancsak fekete, és az szintén fekete Audi-karikákkal és díszítőelemekkel hatásosan emeli ki a két rendkívüli sorozatú modell orrkialakítását.

A sorozat Audi Q7 részére extrafelszerelésként már rendelhető Karbon-stíluscsomag szénszálerősítésű műanyag (karbon) tükörházakkal és ajtóbetétekkel hangsúlyozza a speciális sorozatú modellek sportos karakterét. Ezek mellett az Audi Q8 Singleframe hűtőrácsa is fényes fekete felületű. Mindkét modell 21 col peremátmérőjű alumínium könnyűfém keréktárcsákkal érkezik, de az Audi Q7 extrafelszerelésként 22, a Q8 akár 23 col colos keréktárcsákkal is rendelhető. Amíg az Audi Q7 új S line competition plus összeállításában fekete díszítőelemek megjelennek, az Audi Q8 hátsó lökhárítóján szénszálerősítésű műanyag (karbon) hatású díszléc hangsúlyozza az SUV-modell sportos karakterét. Mindkét speciális sorozatú modell vörösre fényezett féknyergekkel készül és az S-logó LED-technikájú kivetítésével üdvözli utasait.

Sötét tónusok, célzottan alkalmazott színes stílusjegyek – akárcsak a kívánságra az üléseknek és a bőrbevonatú kormánykeréknek még nemesebb hatást kölcsönző, vörös kontrasztárnyalatú díszvarrások – és az S-modellekből ismert szénszálerősítésű műanyag (karbon) dekorbetétek határozzák meg az Audi Q7 és Q8 új, speciális sorozatú modellváltozatainak utasterét. A Karbon-stíluscsomag mindezt a sebességváltókar karbonbetétjével egészíti ki.