Megint itt az Automobil és Tuning Show

Megint itt az Automobil és Tuning Show

Idén március 24-26 közt rendezik meg az Automobil és Tuning Show (AMTS) 2017-et, a régió legnagyobb autós és tuning rendezvényére 15 állam több mint 1500 járművét és 200 kiállítóját várják a Hungexpo Fővárosi Vásárközpontba – jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Nokta Balázs, az AMTS főszervezője ismertette, az idén 12 éves esemény több különálló programot foglal magába. A Hungexpo 5 pavilonját és külterületét megtöltő program 90 ezer négyzetméteren kap helyet, szűnni nem akaró autós és színpadi programokkal, bemutatókkal várják a vendégeket. Múlt évben 55 ezren látogattak ki a programokra, idén igényelnének legalább százezer látogatót – tette hozzá.

A kiállítással egy időben rendezik a Carstyling. hu Tuning Show-t, a Gymkhana Országos Bajnokságot, a modern gépjárműk és márkaimportőrök kiállítását, az Auto-Motor Classic Show-t, a Magyarok a Föld járműgyártásában kiállítást, a Cabrio Kiállítást, a SUV és az elektromos gépkocsi kiállítást, és a RustyRodders Hot Rod Show-t.

Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke kijelentette, hogy az ezer négyzetméteres Magyarok a Föld járműgyártásában bemutatón azt mutatják ezután be, hogy mit adtak a magyarok az automobilitás fejlődéséhez, és egyben tisztelgés a múlt és jelen felülmúlhatatlan magyarjai előtt, akik hozzájárultak a Föld járműgyártásának fejlesztéséhez. A magyarok a mezőgazdasági gépek fejlesztéséhez is komolyan hozzájárultak, a tárlaton bemutatják Galamb József, magyar mérnök konstruktőr, a Ford T-modell egyik megalkotója által tervezett Fordson-traktort, amely az első sorozatgyártású mezőgazdasági jármű volt, és érzékelhető lesz egy Ford-T modell is. Kiállítják a Komárom-Esztergom megyei Kocs településről származó kocsit, amelyet a helybeli mesterek találtak fel az addig nehezen mozduló szekér helyett, és a kecskeméti Mercedes üzem tanulói által átépített szériaautókat.