Már 20 éve van a Michelin Magyarországon

Már 20 éve van a Michelin Magyarországon

Az évforduló alkalmából az ünneplés mellett faültetést is szervezett a cég. Nyíregyházán a Bujtosi tónál, a korszerű játszótér és kondi park közelében, 20 oszlopos tölgyet ültettek el. A gyalogút ezentúl a Michelin-sétány nevet viseli. A faültetés október 11-én, a nyíregyházi személyabroncs üzem igazgatója, Dr. Nemes Attila és a nyíregyházi alpolgármester, Jászai Menyhért részvételével zajlott.

20 éve annak, hogy a Michelin csoport tulajdonába került az korábbi magyar gumiabroncsgyártás állami nagyvállalata, a Taurus. A két évtized alatt végrehajtott modernizáció, a modern, mindenre kiterjedő vállalati kultúra meghonosítása, a magyar márka integrálása a társaság portfóliójába tanúsítja a sikeres tulajdonos váltást, melyhez a hazai szakértelem és megújulni tudás is hozzájárult. A magyarországi egységek lényeges funkciókat töltenek be a csoporton belül.

A társaság Magyarországon négy telephellyel büszkélkedhet, a nyíregyházi személyabroncs üzem nagyteljesítményű abroncsokat csinál csúcskategóriás, sport és szupersport járművekre és városi terepjárókra. Az ugyancsak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron lévő Michelin telephely abroncsgyártáshoz használt nyersanyagot forgalmaz. Vácon logisztikai centrum funkcionál, Budapesten a Michelin közép- és dél- európai régiójának kereskedelmi irodája és a belépő kategóriájú áruk gyártását és értékesítését irányító egység üzemel.

20 év – mérföldkövek

  • 1996 – A Taurus cég az internacionális szinten elismert Michelin Csoport tulajdonába kerül
  • 1998 – A modern mezőgazdasági abroncs üzem avatása Edouard Michelinnel Nyíregyházán
  • 2005 – Gyáravató ünnepség Nyíregyházán és az első személyabroncs aláírása
  • 2007 – A vállalati felelősségvállalás részeként 2007-ben indult el a gumitégla dotáció. Az elmúlt 9 évben közel 3 000 m2 gumitéglát ajánlott föl a társaság nyíregyházi és budapesti óvodáknak, iskoláknak, a legkisebbek biztonságáért.
  • 2011 óta szervezi meg a vállalat Nyíregyházán közlekedésbiztonsági programját, a Michelin Bringafesztivált, minden évben közel 2000 résztvevővel.
  • 2015 – A Michelin Csoport tovább bővíti nyíregyházi termelőegységét, ahol nagyteljesítményű, Michelin márkájú személyabroncsokat előállít. A 40 millió eurós beruházás megvalósítása 2015-ben kezdődött el, és 2017 végére az elképzelések alapján 100 modern munkahely létrehozását biztosítja.
  • A Michelin modern logisztikai központot avat Vácon. A beruházás 7 millió euróból valósul meg, és 15 ország abroncs ellátását biztosítja.