Magyarországon is bemutatkozott a modern BMW 2-es Active Tourer

Magyarországon is bemutatkozott a modern BMW 2-es Active Tourer

A korszerű BMW 2-es Active Tourer formanyelve a hamisítatlan stílusjegyeket és a kifinomult megoldásokat egy korszerű crossover karakteres képében összeolvasztja. A prémium kompakt modell második generációja újratervezett utasterérrel, a legváltozatosabb felhasználói lehetőségeket kínáló korszerű vonalvezetéssel és a BMW iX stílusában megrajzolt BMW Ívelt Kijelzővel (Curved Display) jött meg Magyarországra és rendelhető meg 11 160 000,-Ft-tól.

Könnyed funkcionalitásával, progresszív egyéniségével és teljes körű alapfelszereltségével – amely nagyfokú mértékben túlmutat elődmodelljén és magasan kiemelkedik a mezőnyből – a modern BMW 2-es Active Tourer kiváltképp vonzó választás lehet az aktív életmódot kedvelő célcsoportok részére. A piaci bevezetéskor négy eltérő hajtáslánc-változat elérhető elsőkerék-meghajtással a 100 kW / 136 lóerő és 160 kW / 218 lóerő közti teljesítmény-tartományban. A portfólió egy-két hónapon belül két plug-in hibrid modellel bővül.

A második modellgenerációval bevezetett alapvető utastér-átalakítások a korszerű BMW 2-es Active Tourer méretét és sokoldalúságát hangsúlyozzák. Az utastér formai kialakítása és megannyi részlete a BMW iX technológiai zászlóshajó utastér-koncepciójából merít ihletet, amely progresszív prémium hangulatot hoz létre olyan kulcsfontosságú stílusjegyekkel, mint a keskenyre húzott műszerfal, a BMW Ívelt Monitor, az integrált vezérlőpanellel ellátott, „lebegő” kartámasz és a fizikai gombok, ezenfelül kapcsolók számának átfogó csökkentése.

A korszerű BMW 2-es Active Tourer a legújabb hajtáslánc-technológiával érkezik meg az utakra. A széleskörűen korszerűsített belsőégésű erőforrások nem kizárólagosan növelik a vezetés élményét, de csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást is, a hétfokozatú duplakuplungos Steptronic automataváltó legmodernebb generációja mindazonáltal – amit minden egyes hajtáslánc-változathoz az alapfelszereltség részeként ajánl a vállalat – ugyancsak rendkívüli hatékonysággal funkcionál. A BMW 223i Active Tourer modellben (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,0 – 6,6 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 137 – 149 gramm / km) és a BMW 220i Active Tourer modellben (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,9 – 6,5 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 133 – 148 gramm / km) eközben a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid modern műszaki megoldás új variánsa is mutatkozik be. Az automataváltóba integrált elektromos motor a belsőégésű kapacitás támogatására hivatott, 14 kW-ra / 19 lóerőre növelt teljesítménnyel.

A modern BMW 223i Active Tourer maximális teljesítménye 160 kW / 218 lóerő (amit a 150 kW / 204 lóerős belsőégésű kapacitás és a 14 kW / 19 lóerős elektromos motor együttesen állít elő), a BMW 220i Active Tourer maximális teljesítménye 125 kW / 170 lóerő (amit a 115 kW / 156 lóerős belsőégésű kapacitás és a 14 kW / 19 lóerős elektromos motor kettőse állít elő), ameddig a BMW 218i Active Tourer 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítményre képes (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,2 – 6,8 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 140 – 154 gramm / km).

Az összes benzinmotort új égési folyamattal és kettős üzemanyag-befecskendező rendszerrel vértezték fel a mérnökök. A modern BMW 218d Active Tourer (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,8 – 5,3 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 125 – 138 gramm / km) dízelmotorjának hatékonyságát alacsony súrlódású dugattyúk és kétlépcsős turbófeltöltés fokozza. A modell maximális teljesítménye 110 kW / 150 lóerő.

A korszerű BMW 2-es Active Tourer portfóliója 2022 nyarán tovább bővül két plug-in hibrid modellel, amelyeket első alkalommal az ötödik generációs BMW eDrive hajtáslánc-technológiával felszerelve rendelhetnek meg az ügyfelek. A korszerű modern műszaki megoldás nem kizárólagosan fokozza a menetdinamikát, de kiemelkedően nagyobb tisztán elektromos hatótávolságot is nyújt.