Magyarországon is bemutatkozott a BMW i7

Magyarországon is bemutatkozott a BMW i7

A BMW legfrissebb technológiai iránymutatója most először mutatkozott be a hazai közönségnek a BOTANIQ Turai Kastély birtokán, amely története egészen az 1800-as évekig nyúlik vissza.

A BMW Excellence Club többnapos statikus bemutatóján az ügyfelek mellett a sajtó munkatársaival közösen csaknem 150 látogató találkozhatott exkluzív környezetben a Föld első teljesen elektromos luxuslimuzinjával. A rendezvény keretein belül a résztvevők több, a progresszív luxust megtestesítő mellékprogramokat próbálhattak ki. Lipovszky Csenge, Magyarország egyetlen illatesztétája olyan interaktív, amellett exkluzív módon a gépjárműk enteriőrjére szabott parfümtesztelést prezentált, amely a laikusok és elkötelezett parfümrajongók részére szintúgy tartogatott meglepetéseket.

Ráadásul a találkozó együttműködő partnerei közt jelen volt a Swarovski, a Galamb Tailoring és az enteriőrt biztosító KARE Design is.

Érdekesség, hogy a korszerű modell az egész világon csakis hosszított tengelytávolságú karosszéria-kialakítással válik elérhetővé, amellyel maximalizálja a hátsó üléssor helykínálatát. A modern 7-es BMW sorozatgyártása július 1-vel kezdetét vette a márka dingolfingi gyárában, az első gépkocsikat decemberben vehetik ezután át a magyar ügyfelek.

A BMW i7 xDrive60 (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 18,4 – 19,6 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km) rendszerteljesítménye 400kW/544 lóerő, a WLTP mérési szabvány alapján 590- 625 kilométer megtételére képes és 52 124 000 forintos alapártól válik hozzáférhetővé. A modell belső égésű motoros változatainak piaci bevezetése 2023 tavaszán gyanítható.