Luxusautó lett Európa legkelendőbb pickupjából: itt a modern Ford Ranger Platinum

Luxusautó lett Európa legkelendőbb pickupjából: itt a modern Ford Ranger Platinum

A Ford Pro ma elénk tárta a szupergazdag felszereltségű Ranger Platinum pickupot, melynek luxusa új szintet honosít meg a Ranger-családban.

A modern Ranger Platinum az európai piac legkelendőbb, modern fejlesztésű pickup-kínálatának csúcsmodellje. A gépjármű exkluzív külső elemei még hatásosabbá varázsolják a Ranger eddig is karakteres dizájnját, és mindez kifogástalanul passzol a stílusos és korszerű, bőrkárpitozású kabinhoz.

A Ford 240 lóerős, 3,0 literes V6-os turbódízel motorját és hajtásláncát konkrétan arra tervezték, hogy simán és erőlködés nélkül mozgassa a gépkocsit, kimagasló forgatónyomatéka ugyanakkor akár 3500 kg vontatmánnyal is magabiztosan megbirkózik.

„A Ford Ranger régóta a teljesítmény, a sokoldalúság és a használati érték etalonjának számított a pickup-szegmensben, mostantól mindazonáltal a luxus kapcsán is mércét állít. A káprázatos Platinum változat azokat a vásárlókat szólítja meg, akik részére vonzó a csúcskategóriás személyautók kényelme és technológiája, de emellé olyan keménységet és produktivitást is elvárnak, ami folytán a Ranger már hosszú ideje piacvezetőnek számít Európában,” vélekedett Hans Schep, a Ford Pro európai vezérigazgatója.

Magyarországon a vásárlók a jövő hónaptól megrendelhetik a Ranger Platinumot; a korszerű modell gyártása az elképzelések alapján 2023 áprilisában kezdődik, és nyár végén már az első darabok kiszállítása is megtörténik.

A Ford Pro korábbi legfényűzőbb Rangere

A Ranger Platinum csupán ötüléses, duplakabinos változatban kapható, és a gépjárműt Ford 3,0 literes, V6-os, 240 lóerős és 600 Nm forgatónyomatékú turbódízele hajtja; ez ugyanaz az kapacitás, ami az észak-amerikai kínálat több luxus SUV-modellje és az F-150 pickup kínálatában is megjelenik. A vonóerőt a Ranger új, elektronikus vezérlésű összkerékhajtási rendszere juttatja el a kerekekhez a Ford tízfokozatú, adaptív kapcsolású automata sebességváltóján át, melynek rögzítési pontjait újratervezték, hogy még tovább csökkenjen a zaj és a rezgés.

Ennek eredményeképpen a motor a körülményektől függetlenül kifinomultan, készségesen és magabiztosan reagál a gázparancsra, és a gépkocsi akár 3500 kilogrammot is vontathat ráfutófékes utánfutón. A jármű ugyanolyan kimagasló tömegű rakomány szállítására képes, mint a többi Ranger, mindent összevetve hasznos teherbírása meghaladja az egy tonnát.

A Ranger Platinum külső kialakítása alatt a dizájnerek tovább finomították a Ranger-család erőteljes és funkcionális stílusát. A korszerű modellváltozat a Wildtrak kivitelre épül, ami Európában a kifutó Ranger értékesítésének 60 százalékát adta.

A Ranger Platinum ütős megjelenését az rendhagyó hűtőrács és a modern selyemfényű krómfelületek alapozzák meg; a látványt új, 20 colos, csiszolt felületű könnyűfém keréktárcsák és csillogó ébenfekete felületek teszik teljessé. A prémium megoldások közt olyan elemeket találunk, mint a puhán záródó platóhátfal, a sötétített üvegezés, vagy a mátrix LED fényszórókba épített jellegzetes nappali menetvilágítás. Az alapáras tetősínek céltudatos megjelenéssel és extra praktikummal ruházzák fel a gépjárműt.

A luxushangulatú, bőrrel kárpitozott utastér nagyszámú okos modern műszaki megoldást rejt, amelyeket arra terveztek, hogy kellemesebbé tegyék az életet. A vezető és az első utas prémium minőségű perforált bőrrel borított, 10 irányban állítható, hűthető és fűthető ülésben utazik, melyet stílusos, kontrasztos varrás csinosít. A pazar enteriőrt nyitott pórusú sötét juharfa betétek egészítik ki, és a kabinban kifinomult belső világítás hoz létre melengető hangulatot.

A hi-tech cockpitban két 12 colos képernyőt találunk; egy digitális műszeregységet, azonfelül egy álló formátumú érintőképernyőt, amiről a Ford magas hatékonyságú SYNC 4A fedélzeti információs és mulattató rendszere is vezérelhető. A Ranger Platinum ugyanakkor alapfelszerelésként kapta meg a nyolc hangszórós B&O audiorendszert és a vezeték nélküli töltőtálcát is. A stabil konnektivitásról az ugyancsak alapáras FordPass Connect modem gondoskodik; ezen át érkeznek a Ford Power-Up vezeték nélküli szoftverfrissítések is, megszakítás nélkül biztosítva a legkorszerűbb funkciókat a gépkocsi tulajdonosának.

A Ranger Wildtrak vezetéssegítő rendszereinek átfogó kínálata mellett a Platinum változatban alapfelszereltség a Kiállássegítővel kiegészített Aktív Pakolóasszisztens, a Keresztirányú Forgalomra Figyelmeztető rendszerrel és Vontatmány-felügyelettel kiegészített Holttérfigyelő, A Sávváltást Segítő rendszer, mitöbb a 360 fokos kamerarendszer is.

A Ranger pickupok minden eddiginél szélesebb kínálata

A Platinum kivitel jelenti a csúcsát a Ranger minden eddiginél szélesebb modellkínálatának, amelyből már kaphatók a jelentős hatékonyságú Raptor, a Wildtrak és a Limited változatok, és az európai vásárlók az XL és XLT kiviteleket is megrendelhetik; e két utóbbi modell felszereltségét konkrétan a céges felhasználók igényeire szabta a Ford, hogy a gépjárműk kifogástalanul megfeleljenek az olyan területeken is, akárcsak az építőipar, az erdőgazdálkodás vagy a vészhelyzeti szolgálatok munkája.