Luxus terepjáró hamarosan a Lamborghini kínálatában

Luxus terepjáró hamarosan a Lamborghini kínálatában

A Lamborghini eddig ugyebár nem a terepjáróiról volt híres (bár korábban már gyártott), sokkal inkább a luxus kategóriájú sportautóiról. Éppen ezért érthető az a hír, hogy meglehetősen sok meeting és piackutatás után voltak hajlandók csak kijelenteni, a Lamborghini odavág a luxus városi terepjárókat kínáló konkurenseknek, és saját modellel mutatkozik be. Az új szabadidőautó első példányai várhatóan 2018-ban gördülnek ki a gyárból, és valószínűleg a három évvel ezelőtt bemutatott Urus tanulmányautó nevével kerülnek forgalomba.

Az Urus alacsonyra tervezett ellenben 600 lóerővel felvértezett Lamborghini volt, de valószínűleg a gyártó figyelembe fogja venni a hibrid technika fejlődését és alkalmazza is a takarékosság jegyében. Ezt jól támasztja alá az a tény, hogy az ősszel bemutatott Lamborghini Asterion GT hibrid 610 lovas benzinmotorja mellett helyett kapott egy 300 LE-s villanymotor is. A bemutatott prototípus igen takarékosnak bizonyult, ugyanis 4,1 l/100 km volt az átlagos üzemanyag-fogyasztása, a végsebessége 320 km/h és mindössze 3 másodperce volt szükség, hogy elérje a 100 km/h sebességet.

A most bejelentett szabadidőautó gyártásának előkészítésére a cég több százmillió eurós beruházásokkal, új raktárakkal és gyártósorokkal, illetve több száz új munkaerővel készül. A Lamborghini hazája Sant’Agata Bolognesében van, és az új városi terepjáró is itt készül majd. Kíváncsian várjuk!