Luxus sportautók és látványos versenykamionok Budapest belvárosában

Luxus sportautók és látványos versenykamionok Budapest belvárosában

Versenykamionok és luxus sportautók vonulnak fel csütörtökön Budapest belvárosában a kamion Európa-bajnokság mogyoródi versenyhétvégéje előtt.

Szombaton és vasárnap a kamion Eb-futam mellett két másik széria, a több mint 600 lóerős sportautókat felvonultató Blancpain GT Series, mindemellett a Swift Cup Europe versenyeit is megrendezik a Hungaroringen.

A szervezők információja alapján csütörtök délután a 15 versenykamion – köztük a címvédő Kiss Norbert 1-es rajtszámú Tankpool24-Mercedese -, emellett a Blancpainben és a Swift kupában induló 13-13 versenyautó által alkotott „konvoj” 17 órakor indul a Hungaroringről, és az M3-as autópályán, a Kacsóh Pongrác úton, a Kós Károly sétányon, ezenkívül a Hősök terén keresztül az 56-osok terén felállított parkolóig jut ezután el.

A versenykamionok, Aston Martinok, Audi R8-asok, Bentley-k, Corvette-ek, Lamborghinik, McLarenek és Nissan GTR-ek felvonulását térítésmentesen tekinthetik meg a kíváncsiskodók, s a szervezők információja alapján a versenygépek 17.30 órára érkeznek az 56-osok terére.

A kamion Eb múlt évben 25 év szünet után tért vissza Magyarországra, s mivel az esemény jelentős elismerést aratott, a szervezők az idén is különféle kísérőprogramokkal készülnek a várhatóan több tízezer fős közönségnek.

mti