Közlekedik a család: egy új Škoda FABIA modellért versengtek idén a magyar családok

Közlekedik a család: egy új Škoda FABIA modellért versengtek idén a magyar családok

11. alkalommal rendezte meg az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az Autós Nagykoalíció és a Škoda Magyarország segédkezésével az állam 19 megyéjében és Budapesten azt a vetélkedőt, amelyiknek fő célkitűzése, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet a körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedési magatartás fontosságára. A fődíj idén egy Škoda FABIA típusú személyautó volt.

A 2022. május 21. és június 28. közt megszervezett területi vetélkedőkön több mint 500 család mérte össze tudását. A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes B-kategóriás vezetői engedélye, a gyerek(ek) életkora ugyanakkor 6 és 17 év közt van. A szervezők a családi vetélkedőn túl az iskolák részére is pályázatot hirdettek. Azokat az képzési intézményeket, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal voltak ott, díjazták.

A családi vetélkedő döntőjét 2022. augusztus 26. és 28. közt Somogy és Fejér megyében szervezték össze. A tíz állomáson a versenyző családok közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek.

A legtöbb résztvevővel büszkélkedhető iskolák közt a Békéscsabai Petőfi utcai Általános Iskola 1. helyezést ért el, és ezzel 500 000 Ft értékű, a 2. helyezett a Jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 300 000 Ft értékű, amíg a 3. helyezett debreceni Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 100 000 Ft értékű tan- és sportszert nyert, melyet a Škoda Magyarország nyújt a szerencsés iskolák részére.

A verseny fődíját, egy Škoda FABIA típusú személyautót az ORFK-OBB, az Autós Nagykoalíció és a Škoda Magyarország együtt ajánlotta fel. Az országos döntő újabb díjait az Autós Nagykoalíció elemei és a szervezetet támogató szponzorok biztosították.

Az ez évi főnyeremény nem véletlenül kapott ötcsillagos értékelést, mert biztonsági rendszereivel kiemelkedik osztálytársai közül és már az alapfelszereltség is 9 légzsákot nyújt. Mindent összevetve lett osztályelső kategóriájában mind a felnőtt, mind a gyermek utasok védelmében. A korábbi FABIA modelleknél tágasabb és komfortosabb utasterén túl 380 literesre növekedett a csomagtere ezáltal ezekkel a paraméterekkel már büszkén mondható igazi családi gépjárműnek.

„Boldogsággal tölt el minket, hogy évről évre egy ennyire aktív, kardinális és előremutató program résztvevői lehetünk most már számunkra is jubileuminak mondható 10 éve. Külön öröm számunkra, hogy a közlekedésbiztonsági vetélkedőre legtöbb diákot küldő iskolákat is díjazhatjuk, mivelhogy már a legkisebbeknek is tisztában kell lenniük a közlekedési szabályokkal, azok betartásának fontosságával” – emelte ki Németh János Škoda márkaigazgató.

A döntőbe jutott családok 30 000 Ft értékű üzemanyag-utalványt, ezenfelül ajándékcsomagot, ezenkívül a 2-20. helyezett családok üdülési utalványt is nyertek, ezenkívül minden család Europ Assistance Auto SOS ajándékkártyát kapott.

A Közlekedik a család vetélkedő 2022. évi döntőjét a Melegh család nyerte Budapestről. Második helyezést ért el a Veszprém megyei Józsa család, miközben a harmadik helyen a Hajdú-Bihar megyei Erdődi család végzett.