Kerékpárút épült Besenyszögön

Kerékpárút épült Besenyszögön

Kerékpárút épült a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Besenyszögön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert 143 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásnak hála – közölte a besenyszögi önkormányzat a sajtó képviselőivel.

A helyi önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciumában megvalósult beruházás esetén Besenyszög belterületén, a Damjanich út és a Jászladányi út mellett párhuzamosan épült elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút, a helység szélétől a Bem körútig, csaknem másfél kilométer hosszan.

A kivitelezés esetén rendezték a zöldterületeket, ezenkívül – ahol létfontosságú volt – felújították a vízelvezető rendszert – tájékoztattak.

Az információ alapján a gyalog- és kerékpárút a közút szelvényezés szerinti jobb oldalán, az útárkon kívül, a létező gyalogjárda nyomvonalán épült. A burkolat szélessége 2,75 méter.

A projekt alatt a kerékpáros közlekedés népszerűsítése érdekében szemléletformáló programokat tartottak – áll a közleményben.

mti