Kerékpárút épül Mezőkövesd és Bükkzsérc közt

Kerékpárút épül Mezőkövesd és Bükkzsérc közt

Kerékpárút épül csaknem húsz kilométer hosszúságban Mezőkövesd és Bükkzsérc közt, a hozzá kapcsolódó mezőkövesdi közösségi közlekedésfejlesztéssel közösen 1,7 milliárd forintból – hozta nyilvánosságra Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára Mezőkövesden.

Az államtitkár, aki a dél-borsodi térség fideszes országgyűlési követe is, azt mondta: a kerékpárútnak és a mezőkövesdi beruházásnak hála olyan fejlesztés indulhat el pályázati támogatásból, amely a települések turisztikai értékeire, adottságaira alapoz.

Ilyenre Dél-Borsodban még nem volt példa, annak ellenére, hogy nagyon sok, kiemelkedő fejlesztés valósult már meg a térségben – tette hozzá.

A 20 kilométer hosszú kerékpárút növeli a térség idegenforgalmi értékeit, az Eger és Miskolc közt megépülő 43 kilométer hosszú kerékpárúttal egy 60 kilométeres kerékpárút jön létre – hangoztatta Tállai András.

A projekt keretében a vasútállomás közelébe kerül a mezőkövesdi buszpályaudvar, itt fedett forgalmi központot formálnak ki, a települési rendelőintézet előtt mindazonáltal körforgalmi csomópont készül – mondta Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere.

A kivitelezés befejezése 2020-ra előrejelezhető – tette hozzá.

Révész Máriusz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa ezen a héten fedte fel, hogy újabb kerékpárutak építéséről döntött a kormány, a külterületi csaknem 1100 kilométernyi magyarországi kerékpárút-hálózat üzemeltetését mindazonáltal a Magyar Közút Nonprofit Zrt. látja el a következő években.

Közölte még: a kerékpárutak építésére 3,6 milliárd forint forrás áll rendelkezésre, a kormánydöntés alapján a már engedéllyel büszkélkedhető kerékpárutak kivitelezése elindulhat.

MTI