Káprázatos vezetési benyomás és páratlan használhatóság: az Audi S3, Audi SQ7 és az Audi SQ8 TFSI

Káprázatos vezetési benyomás és páratlan használhatóság: az Audi S3, Audi SQ7 és az Audi SQ8 TFSI

A quattro állandó összkerékhajtás rendszere már 40 éve az Audi márka egyik pillére és alapvető műszaki megoldása. A márka S modelljeiben – szerepeljenek akár a kompakt, akár a nagyméretű gépjárműk szegmensében – a quattro összkerékhajtás az alapfelszereltség részeként gondoskodik a rendkívüli vezetési élményről, a kimagasló kezelhetőségről és a minden időjárási stádium közt korrekt vonóerőről.

A kínálat legmodernebb tagja az Audi S3.2. 0 TFSI erőforrásának 310 lóerős teljesítményét és 400 Nm nyomatékát sebesen továbbítja a hétfokozatú S tronic sebességváltó az nagy tudású és elektronikusan vezérelt összkerékhajtás felé. A modern fejlesztésű menetdinamikai vezérlő összegyűjti minden, keresztirányú dinamikát befolyásoló komponenstől érkező adatot, biztosítva a sebes és precíz együttműködést közöttük. Az eredmény: egy minden eddiginél sportosabb és könnyedebb kezelhetőséget kínáló jármű.

Buzgó teljesítmény fémjelzi az Audi nagyméretű, sportos modelljeit, az Audi SQ7 és SQ8 TFSI modelleket is. Új biturbó V8 benzines aggregátjukkal egyenként 507 lóerő teljesítményre és rendkívüli, 770 Nm nyomatékra képesek. Ez kínálja, hogy az állóhelyzetből 100 km/óra sebességre való sprintet mindössze 4,1 másodperc alatt teljesítsék. A nyolcfokozatú tiptronic sebességváltó és a quattro állandó összkerékhajtás bármely pillanatban képes a 4.0 TFSI biturbó kapacitás szédületes erejét dinamikus hajtóerővé alakítani. A futómű alapkivitelben magába foglalja a sport-légrugózást és az összkerékkormányzást. Külön választhatóan a sport differenciálmű és az elektromechanikus aktív billenésstabilizálás szintén rendelkezésre áll a modelleknél. Ez a kombináció kimagasló kényelmet, erőteljes teljesítményt és sportos, kanyargós utakon különösen imponáló karaktert ad egy járműben.