Itthon is elektromosan: Már rendelhető a korszerű Škoda ENYAQ iV, a márka teljesen elektromos SUV modellje

Itthon is elektromosan: Már rendelhető a korszerű Škoda ENYAQ iV, a márka teljesen elektromos SUV modellje

Megkezdődik a Škoda ENYAQ előértékesítése, mindent összevetve várhatóan már akár kora tavasszal megjelenhetnek az utakon az első modellek. Az ENYAQ az első tisztán elektromos meghajtású SUV modell a márka történetében, mely november 24-től rendelhető a kereskedésekben. A modell a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjára (MEB) épül és már a tervezőasztalon is csakis elektromos modellként álmodták meg.

A Škoda ENYAQ egy olyan vérbeli, teljesen elektromos modell, melyben kompromisszumok nélkül megfér egymás mellett a kifogástalan megjelenés, a sportos kinézet, a márkától megszokott célszerűség, és az SUV jelleg. Mindezeket figyelembe igazán jellegzetes helyet foglal el a piacon, hasonló méretű és teljesítményű konkurenst egyelőre aligha találni. Méreteit nézve, a maga 4649 milliméteres hosszával és 1879 milliméteres szélességével csaknem a KODIAQ méreteivel bír, viszont teljesen elektromos meghajtással biztosítja az SUV élményt. A nagy mérettel közösen tágas utas- és csomagtér szolgálja a kényelmet az egész család részére.

A szórakozásról, és személyre szabhatóságról 10, vagy akár 13 colos megjelenítőjű infotainment rendszer gondoskodik, melyen át simán szabályozható a háromzónás fűtés, vagy akár a vezetőülés masszázsfunkciója. A leglátványosabb ámde a kiterjesztett valóságot használó Head-up Display, amely egy teljesen új korszakot jelent nem kizárólagosan az adatok megjelenítésében, de a tájékozódásban is.

A komfort és a szórakozás mellett az ENYAQ a biztonságról is gondoskodik az utakon: 360 fokos Area View rendszere, parkolási asszisztense, prediktív tempomatja, sávtartó és holttér-figyelő rendszere, nyújt támogatást abban, hogy épségben megérkezzen úticéljához, a kerékpárokat és gyalogosokat felismerő települési vészfék szerepkör ugyanakkor azért felel, hogy a gépjármű a környezete részére is a biztonságos autózás élményét nyújtsa.

Az ENYAQ iV három heterogén akkumulátorkapacitással és öt teljesítményváltozattal lép piacra, belevéve a legerősebb összkerekes RS verziót is. Mindezen felül jövőre érkezik az ENYAQ Coupé verziója is, amire ugyancsak izgatott fogadtatás vár.