Itt a 2022-es Toyota Corolla

Itt a 2022-es Toyota Corolla

Az évek óta a Föld leginkább közkedvelt autójaként végző Toyota Corolla (szoros versenyben a rendre világ második leginkább közkedvelt autójaként, és egyben legkelendőbb SUV-jaként záró Toyota RAV4-el) 2022-ben új technológiákkal, friss stílussal és egy speciális kiadással lép előre. A korszerű multimédiás rendszer a korábbinál is gyorsabb válaszidőt és jobb kezelhetőséget ígér, azok mindazonáltal, akik a személyre szabnák a három karosszériaváltozatban (az ötajtós Hatchback, a négyajtós Sedan és a kombi Touring Sports) modellt elérhető Corollát, új színek és keréktárcsák közül választhatnak.

Ennek betudhatóan a Toyota legnagyobb darabszámban forgalmazott magyarországi modelljeként (2021-ben egymaga az egész hazai Toyota árusítás közel egynegyedét tette ki) a Corolla állandóan remek társként tölthet be főszerepet az ügyfelek mindennapjaiban. A Corolla Hatchback, Touring Sports és Sedan továbbfejlődik 2022-ben is: az újdonságok felfrissült megjelenéssel és új technológiai megoldásokkal érkeznek.

Modernizált, erősebb és gyorsabb multimédiás rendszer

A Corolla megkapja a Toyota legfrissebb multimédiás rendszerét 2022-re, amely számottevő előrelépést jelent a kapcsolódás, a funkciók és a működtetés tekintetében. Az újdonság a középső felszereltségi szinttől felfelé az alapfelszereltség része lesz. A korszerű rendszer lelke az erősebb processzor, amely 2,4-szer gyorsabb, mint az aktuális egység. Mindez gyorsabb válaszidőket garantál. A működtetés egy nyolccolos, nagyfelbontású központi érintőképernyő hozzájárulásával történik, amely sebes hozzáférést nyújt a legkorszerűbb kapcsolódási lehetőségekhez és a felhő alapú navigációhoz, amely folytonos közlekedési jelentésekkel támogatja az útvonaltervezést.

A rendszer működéséhez elengedhetetlen minden adat és információ a Corolla integrált adatkommunikációs modulján (DCM) át érkezik, ezáltal nincs szükség telefon párosítására vagy bármiféle kiegészítő költséget okozó adatkapcsolatra. A vezető dolgát megkönnyíti a modern hangvezérlés is, amely felismeri a természetes, párbeszéd jellegű beszédparancsokat is, és képes a jármű eltérő funkcióinak működtetésére, példaként az ablakok zárására is.

A rendszerfrissítések még simán elérhetővé válnak a vezeték nélküli (OTA) frissítésnek betudhatóan, az okostelefonok integrációját ugyanakkor a vezeték nélküli Apple CarPlay és a vezetékes Android Auto kapcsolat könnyíti meg. Az ügyfelek részére külön választhatóan elérhető egy kibővített multimédiás csomag is, amely integrált navigációs rendszert magába foglal. A jármű vételára magába foglalja a négyéves Toyota Smart Connect csomagot, amely felhő alapú navigációt, helyi parkolási és közlekedési információkat, OTA frissítéseket és nagy tudású beszédvezérlést biztosít.

Új színek és keréktárcsák

A platina fehér gyöngyház és az ezüstmetál személyében új színek kerülnek fel a Corolla palettájára. Az újdonságok elérhetők kétszínű verzióban a Hatchback és a Touring Sports modellek tekintetében is. A szedán modellnél a külső kifinomultságát a korszerű 10-küllős, 17 colos könnyűfém keréktárcsák hangsúlyozzák ki.

Új TREK Special Edition

A Toyota kibővíti partneri kapcsolatát a TREK Bikes kerékpár-gyártóval. A két társaság ezelőtt például a Trek-Segafredo professzionális kerékpáros csapat működtetésnél dolgozott közösen; a csapat szervizautójaként egy hibrid elektromos Corolla Touring Sports modell szolgált. A 2022 decemberéig folytatódó partnerség keretében a Toyota przentálja a modern Corolla TREK Special Edition modellt, amely a TREK Touring Sports változatra épül. Az újdonság a gazdag alapfelszereltség mellett különleges formajegyekkel hangsúlyozza ki a Corolla sokoldalúságát, amely biztosítja példaként azt is, hogy a modell professzionális versenyzőket szolgáljon ki a Föld legnehezebb útvonalain.

A Corolla TREK Special Edition mindössze a 2,0 literes öntöltő hibrid elektromos hajtáslánccal áll rendelkezésre, erőteljes kiállást nyújt TREK külsővel, amely például 20 mm-rel magasabb futóművet, azonkívül különösen időálló műanyag elemeket ad. A TREK Special Edition új kialakítású, 18 colos könnyűfém keréktárcsákat és krómozott ablakléceket kap, a belső térben ugyanakkor zongoralakk fekete ajtókilincsek, fekete bőrkárpitozás és szaténkróm belső díszítőelemek fokozzák a hangulatot. A korszerűsödött Corolla kínálat már rendelhető, az első modellek a hónap végén érkeznek a magyarországi márkakereskedésekbe.