Intelligensebb és biztonságosabb az új Volkswagen Golf

Intelligensebb és biztonságosabb az új Volkswagen Golf

A Volkswagen bemutatta a kimagasló mértékben modernizált Golf modellt a korszerű wolfsburgi márkaszékházában. Tulajdonságai: modernizált stílus, korszerű motortechnikák, modern vezetői segédrendszerek és modern fejlesztésű infotainment rendszerek. Az alsóközép-kategóriában a világon elsőként kezelhető akár gesztusokkal is a legfejlettebb, Discover Pro infotainment rendszer. A berendezés a 9,2 col képátlójú képernyőjével vizuálisan és koncepció tekintetében úgyszintén kiválóan illik a Golf modellekben is újdonságként megjelenő Active Info Display digitális műszeregységhez. Ezenkívül egyik első kompakt típusként a modern Golf kívánságra részlegesen önműködő haladásra is képes, a korszerű torlódási asszisztens a megálló és újrainduló forgalomban vezérli a járművet.

„Infotainment és hálózatba kapcsolt megoldások kapcsán teszi a legnagyobb ugrást a Golf. Nincsen ennél intelligensebb, biztonságosabb és több összeköttetési lehetőséget kínáló kompaktautó” – indokolta Dr. Herbert Diess, a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának elnöke a nemzetközi bemutató kapcsán. A több mint 33 millió példányban forgalmazott sikermodell korszerű kivitelének bemutatása egyúttal a Volkswagen márka történelme legnagyobb termékoffenzívájának nyitánya. Dr. Herbert Diess kijelentette még: „Igazán rákapcsol a Volkswagen. Mindössze a 2017-es évben több mint tíz korszerű modellről vagy nagymértékű modellfrissítésről rántjuk ezt követően le a leplet. A Volkswagen 2020-ig egész termékpalettáját megújítja.”

https://youtu.be/tNBSRszR8j4

Azt, hogy milyen lehetőségeket szolgáltat ennek kapcsán a Golf, azt jól mutatja az is, hogy a vezetői segédrendszerek kapcsán modern mérceként szolgál. Olyan műszaki megoldások fokozzák fontos mértékben a biztonságot, akárcsak a Front Assist önvezérelt vészfékrendszer a modern gyalogosfelismerő rendszerrel, a modern torlódási asszisztens és a szegmensben is újnak számító vészhelyzeti asszisztens. „A 2017-es modellévű Golf modellel a kompakt járművek körében első ízben tesszük elérhetővé az automatizált közlekedést” – mondja Dr. Frank Welsch, a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. „A Lane Assist sávtartó rendszer és az ACC távolságtartó sebességszabályzó fúziójával a torlódási asszisztens kívánságra akár 60 kilométer/óra sebességig képes átvenni a vezérlést az igen megterhelő állandóan megálló, ezután újra elinduló forgalomban. Ez a segédrendszer önállóan kormányozza, fékezi és gyorsítja a korszerű Golf modelleket” – folytatta a főmérnök.

Ezeket az újdonságokat a korszerűsített TSI motorcsalád egészíti ki. A modern Golf modellekben mutatkozik be első ízben a korszerű 1.5 TSI Evo – egy 110 kilowatt (150 lóerő)1 teljesítményű négyhengeres, turbófeltöltéses benzinmotor változó hengerlekapcsolással (Active Cylinder Management, ACT). Ezt egy BlueMotion-változat követi ezután, a 96 kW (130 LE)2 teljesítményű kapacitás is ellátott ezt követően a modern ACT rendszerrel, azonfelül egy korszerű vitorlázófunkcióval is. Ez utóbbi némely esetekben a motort menet közben teljesen leállítja az üzemanyag-takarékosság fokozására. Dr. Welsch mindent összevetve összegezte a műszaki újdonságokat: „Mindez azt eredményezi, hogy a korszerű Golf valós üzemelési státuszok közt akár egy literrel kevesebb üzemanyagot fogyaszt a hasonló teljesítményű motoroknál. Ez a Smart Sustainability, azaz az nagy tudású fenntarthatóság. Ez a megfizethetőbb, mindenki részére elérhető haladás.” A Volkswagen ezenkívül a Golf GTI3 modelleket is erősebbé tette, a mesés modellváltozatok ezentúl 169 kW (230 LE)3, ezenfelül GTI Performance kivitelben 180 kW (245 LE)4 teljesítményt nyújtanak ezután. Korszerű hétfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automatizált váltó szolgál ezt követően ezentúl a nagyszerű hatékonyságú sebességváltóként, ez szakaszosan leváltja a Golf minden hatfokozatú DSG egységét.

A Volkswagen a három- és ötajtós Golf, a Golf Variant, mitöbb a Golf GTI3 és Golf GTE5 sportos változatok modellfrissítését a márka otthonát jelentő gyárban, Wolfsburgban ismerteti. Itt fejlesztették ki a Golf mind a hét nemzedékét, és az minden évben születő közel egymillió Golf legnagyobb része itt készül. A legmodernebb Golf a még pontosabb vonalakkal jellemzett dizájnjáról ismerhető fel. A módosítások sorában modern lökhárítókat, LED-technikájú nappali menetvilágítást is magába foglaló modern halogénfényszórókat, korszerű első sárvédő íveket, az összes változat tekintetében alapfelszereltségként kínált egész egészében LED-technikájú modern hátsó lámpákat és modern könnyűfém keréktárcsákat szintén fellelhetünk.

A 2017-es modellévű Golf előértékesítése már december elején kezdetét veszi, a gazdagabb alapfelszereltség ellenére az alapára változatlan marad. A következő héten a Volkswagen a Los Angeles-i Autókiállításon a modellcsalád nulla helyi károsanyag-kibocsátású változatát is bemutatja a nagyvilágnak. A korszerű e-Golf6 a jelenleginél lényegesen nagyobb hatótávolságot szolgáltat ezután.