“Felragyogott a szemem” – Brooklyn Beckham a BMW i8 Roadster Safety Car keltette első benyomásról

"Felragyogott a szemem" – Brooklyn Beckham a BMW i8 Roadster Safety Car keltette első benyomásról

Speciális vendéget látott vendégül a hétvégén Mexikóvárosban a BMW i Motorsport: a tisztán elektromos meghajtású formaautókat rajtrácsra állító ABB FIA Formula E február 15-i nagydíjának apropóján Brooklyn Beckham, a 12 millió Instagram-követővel bíró fotóművész-influenszer kapott megismételhetetlen lehetőséget arra, hogy exkluzív fényképeket készítsen a csütörtökön leleplezett BMW i8 Roadster Safety Car modellről. Beckham, aki múlt évben már a Coachella Parádén is kipróbálhatta a BMW i8 Roadstert (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,0 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás: 14,5 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 46 gramm / km)*, most a BMW i8 Roadster Safety Car volánja mögé is beülhetett. Interjúnkban a felejthetetlen élményről és az autófotózás kihívásairól mesélt.

Hogyan foglalná össze a mexikóvárosi élményeket?

Brooklyn Beckham: “Lenyűgöző hatás volt! Hálásan köszönöm a lehetőséget a BMW i Motorsportnak. Csütörtökön igazán egyéni igényeket kiszolgáló helyszíneken forgathattunk: maradandó impulzus volt a BMW i8 Roadster Safety Car modellel dolgozni, amelyről szerintem igen szuper anyagot készítettünk. Pénteken arra is lehetőségem nyílt, hogy versenypályára vigyem a gépkocsit, ezt követően Bruno Correia biztonságiautó-pilóta mellett ülve is kipróbálhattam.”

Milyen kihívásokat tartogat egy gépkocsi fényképezése?

Brooklyn Beckham: “Nézve, hogy ilyenkor nincs lehetőséged elkapni egy vissza nem térő pillanatot vagy egy maradandó emberi érzést, a gépkocsik fényképezése nagyobb kihívásokat tartogat. Mikor is emberekkel dolgozom, igyekszem elkapni a pillanatot, egy gépkocsi tekintetében viszont az egész környezetet kontextusba kell rakni és minden technikai részletet ki kell emelni ahhoz, hogy a fénykép maradandó és rendhagyó legyen. Sokat számítanak a fénytörések, a színek, a fényképezési szögek is. De ettől lesz az egész egyidejűleg kihívást jelentő és végtelenül izgalmas.”

Miként inspirálta a BMW i8 Roadster Safety Car jellegzetes kinézete?

Brooklyn Beckham: “Felragyogott a szemem, amikor első alkalommal megláttam. A BMW i8 Roadster Safety Car egy teljesen új dizájnt visel, amelyhez foghatót még soha nem láttam. Jelentősen izgalmas, fenomenális gépjármű.”

A 2019-es Coachella Eseményen lehetősége nyílt kipróbálni a BMW i8 Roadstert, most mindazonáltal a műszaki alapjaira készült biztonsági gépjárműt is. Mi az, melyet leginkább imád ebben a modellben?

Brooklyn Beckham: “A BMW i8 Roadster isteni gépjármű volt számomra a rendezvényen. Kicsi, sebes és környezetbarát – ez a leglényegesebb. A biztonsági gépkocsi mexikóvárosi vezetése ugyanakkor egy rendkívüli benyomás volt számomra. Minden percét élveztem.”

A mexikóvárosi volt az első Formula E nagydíj, amelyre kilátogatott. Megtalálta, melyet annyi ember imád az autóversenyzésben?

Brooklyn Beckham: “Amióta csak az eszemet tudom, versenyautók körül mozgok. Így is volt rettentően izgalmas, hogy a BMW-vel vehettem részt a mexikóvárosi futamon. És nem csalódtam. Fantasztikus inger volt, a versenypályát az elektromos mobilitás hangulata járta keresztül.”

A Formula E egy teljesen elektromos versenysorozat. Egy huszonéves részére, mint amilyen Ön is, mennyire menő az elektromos mobilitás?

Brooklyn Beckham: “Az elektromos gépjárműk szimplán hihetetlenek számomra. Az egész modern műszaki megoldás, amelyre épülnek, fenomenális. De ami még ennél is fontosabb, hogy környezetbarátok, és ezt személy alapján igencsak szexinek találom.”