Extrém státuszok közt tesztel a modern BMW X7

Extrém státuszok közt tesztel a modern BMW X7

A luxusszegmens első Sports Activity Vehicle modelljének prototípusai az Északi sarkkör közelében, a legforróbb sivatagokban és a végtelenbe nyúló autópályákon igazolják a korábbi legnagyobb BMW X modell rendkívüli sokoldalúságát.

A Sports Activity Vehicle járműkategória rövidesen a luxusszegmensbe is megérkezik, a modellpaletta legmodernebb tagja ugyanakkor az ez évi év végén esedékes globális bemutató előtt mindenre kiterjedő tesztmaratonon igazolja rátermettségét: az egyidejűleg változatos és kimerítő tesztprogram állomásai a Föld legextrémebb terepein teszik próbára a modern BMW X7 álcázott prototípusait. Az első, Északi sarkkör közelében végzett havas és jeges tesztvezetéseket több ezer kilométeren keresztül tartó terepgyakorlat követte, a dél-afrikai tűző napsütés sivatagi homokjában és kavicsos útjain. A nagyvárosi forgatagok intenzív araszolásai ezentúl kanyargós országutakra és végtelenbe nyúló autópályákra vezettek, ahol a tesztpilóták dinamikus terhelésnek vetették alá a sorozatgyártás előtti előszériás modelleket. A legextrémebb időjárási helyzetek és a legváltozatosabb útviszonyok közepette végzett megpróbáltatások alatt a luxusszegmens első BMW X modellje még a legszélsőségesebb vezetési szituációkban is tanúságot tett rendkívüli menettulajdonságairól.

Lebilincselő kisugárzásával, jellegzetes utasterével, kifinomult hajtáslánc- és futómű-technológiájával, tetejébe exkluzív felszereltségi lehetőségeivel a BMW X7 a müncheni prémiummárka luxusstílusú vezetési élményének legújabb értelmezése. A Sports Activity Vehicle járműkategória modelljeire sajátos kifogástalan terepjáróképesség és lebilincselő közúti menetdinamika kettőse ezúttal egy új szegmensben is bemutatkozik: a legkorszerűbb és korábbi legnagyobb BMW X modell 2018 végére tervezett világpremierjekor a bajor prémiumgyártó egy az összes régebbinél lenyűgözőbb tanulmányautóval nyitja meg a luxusszegmensben előirányzott modellújítási hullám újabb fejezetét.

A korszerű BMW X7 prototípusai a BMW spartanburgi gyárában láttak napvilágot. Az egyesült államokbeli Dél-Karolinában funkcionáló üzem hosszú évek óta a BMW X modellek legjobb fejlesztőközpontja, és mint ilyen, a korszerű BMW X7 sorozatgyártásban kínált példányai is itt készülnek ezt követően. A feltűnő álcázás ellenére az előszériás modellek ügyesen titkolják az újdonság impozáns méreteit és ugyanabban az időben cicoma mentes, harmonikus karosszériaarányait.

A modern BMW X7 a luxus, a sokoldalúság és a sportosság egészen speciális egységét váltja valóra. Az utóbbi hónapokban végzett tesztek eredményei kétséget kizáróan azt mutatják, hogy a bajor prémiumgyártó használói a kifinomult hangulatú utastérben még a legkedvezőtlenebb időjárási stádiumok közepette és a legváltozatosabb terepeken is maximális vezetési élményt élhetnek ezután keresztül. A korszerű BMW X7 prototípusai az Északi sarkkörtől mindössze 56 kilométerre délen elterülő Arjeplog környékén, a legforróbb sivatagi klímában és a Spartanburgban modellezett hétköznapi vezetési szituációk közepette is számtalan alkalommal adtak számot luxus minőségükről és sokoldalúságukról.