Exkluzív sportosság: a BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás

Exkluzív sportosság: a BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás

A bajor prémiumgyártó kompakt szegmensben kínált Sports Activity Coupé modellje egy pompázatos különkiadással fokozza tovább lendületes kiállását és a képtelenség vezetés adta élményt. 2022 márciusában a különkiadás a BMW X2 minden hajtáslánc-változatához elérhetővé válik, mindent összevetve például a BMW X2 xDrive25e plug-in hibrid modellhez és a BMW X2 M35i élsportolóhoz is.

A BMW X2 összetéveszthetetlenül jellegzetes formanyelve isteni precizitással testesíti meg a modell által kínált sportos vezethetőséget. A BMW X2 üde színfoltként és a prémium kompakt szegmens etalon mércéjeként magasodik a nagyvárosok forgatagában. A hamisítatlan Sports Activity Coupé (SAC) utánozhatatlan életstílus sajátos jegyeit korszerű funkcionalitással és a márka által fémjelzett vezetési élménnyel párosítja. Erőteljes frontrészével, megnyerő vonalvezetésével és a C-oszlopain elhelyezett egy-egy BMW emblémával – amelyek az elmúlt évtizedek tradicionális BMW kupéit idézik – a BMW X2 a BMW X modellcsaládon belül is önálló karakterként van jelen. 2022 márciusától mindemellett eme magas fokú egyediséget a BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás nyomatékosítja tovább. Az újdonság az összes régebbinél intenzívebben helyezi előtérbe a BMW X2 rendhagyó stílusjegyeit, míg olyan extrafelszereltségi ínyencségeket egyesít, akárcsak a kibővített BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag, a vezetőoldali külső visszapillantó-házból levetített „X2” logó, ezenkívül a négyzónás mátrix távolsági funkcióval, kanyarfényekkel és adaptív fényelosztással dolgozó, opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető adaptív LED-technológiás első fényszórók. A lenyűgöző vezetési élményt mindezeken felül exkluzív karosszéria-kiegészítők és példa nélküli utastéri tételek fokozzák tovább.

A BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás a kompakt Sports Activity Coupé modellhez elérhető minden hajtáslánc-változathoz megrendelhető lesz, ezáltal például a BMW X2 xDrive25e plug-in hibrid modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 1,7 – 1,8 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás (WLTP): 14,9 – 15,2 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 38 – 42 gramm / km) és a BMW X2 M35i élsportolóhoz (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,5 – 8,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 170 – 185 gramm / km) is.

Stílusos extravagancia galvánarany kiegészítőkkel

A BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás a karosszéria vonalvezetésében és az utastér elrendezésében rejlő exkluzivitást az M Sport felszereltségi csomag stílusjegyeivel és felszereltségi tételeivel vegyíti. A kompakt Sports Activity Coupé menetdinamikai adottságait 10 milliméteres hasmagasság-csökkenést kínáló BMW M sport futómű, azonkívül BMW M sport kormánymű optimalizálja. A különkiadás erőteljes kiállását az első lökhárító nagyméretű, három részre osztott légbeömlője, az elöl és hátul ugyancsak alkalmazott Dark Shadow karosszériabetétek, a karosszéria színére fényezett kerékjárati ívek és ajtószegélyek, ugyanakkor a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag és a BMW M aerodinamikai csomag tételei nyomatékosítják. Az oldalsó ablaksáv kereteit és szegélyeit, a B-oszlopokat és a C-oszlopok betétjeit, a külső visszapillantó-házak tartókonzolját, a kipufogóvégeket és a csomagtérajtót díszítő BMW embléma fészkét a különkiadás tekintetében magasfényű fekete színben álmodták meg a tervezők.

A különkiadás frontrészén magasfényű feketére fényezett M Mesh hűtőrácsok ragyognak, amelyek hálómintázata a versenyautókat idézi. A BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás stílusos extravaganciáját az exkluzív galvánarany árnyalat ékesíti, amit a készítők a hűtőrács keretén, a külső visszapillantó-házakon és a 19” méretű BMW M aerodinamikai keréktárcsákon is alkalmaztak. A külön választható extrafelszereltség részeként a modell alá 20” méretű BMW M aerodinamikai keréktárcsák is megrendelhetők, szintén galvánarany színezéssel.

Új karosszériafényezési árnyalatok és nagyszerű karosszériaminták

A San Remo Green metál karosszériafényezési árnyalat a BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás exkluzivitásaként mutatkozik be a BMW X2 palettáján. A bajor prémiumgyártó ügyfélköre ugyanakkor mindemellett Alpine White akril, M Misano Blue metál, Sapphire Black metál és Skyscraper Grey metál színekben is megrendelhetik a különkiadást, sőt mi több, a BMW Individual részleg által kikevert Storm Bay metál, Frozen Black metál és Frozen Pure Grey metál árnyalatok is elérhetők lesznek a különkiadáshoz. A galvánarany színű karosszériaminták – amelyek az első kerékjárati ívektől indulva, az ajtókon át haladnak végig a hátsó kerékjárati ívekig – a San Remo Green metál karosszériafényezési árnyalathoz hasonlóan, a BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás kiváltságai.

A különkiadás azon modelljeire, amelyeket BMW Individual Frozen Black metál vagy BMW Individual Frozen Pure Grey metál fényezéssel rendelnek meg az ügyfelek, sem a karosszériaminták, sem ugyanakkor a galvánarany színű hűtőrács-keretek és oldalsó visszapillantó-házak nem kerülnek fel. A hűtőrácsok kereteit ehelyett feketére fényezik, az oldalsó visszapillantó-házak mindazonáltal a karosszéria színét viselik. Ez utóbbi megoldások bármelyik karosszériafényezési árnyalat tekintetében választhatók maradnak.

Az utastér: sportos hangulat modernizált elemekkel

A BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás utasterében továbbfejlesztett komponensekkel megfűszerezett, M-specifikus felszereltségi tételek hoznak létre sportosan exkluzív hangulatot. A multifunkciós gombokkal ellátott, bőrözött BMW M sportkormány, az antracit árnyalatú tetőkárpit, a rozsdamentes acélból készült BMW M pedálsor, a BMW M lábtámasz és a BMW M stílusú slusszkulcs mindegyik a különkiadás sportos kvalitásait hirdeti, míg a gondos részletességgel elhelyezett utastéri stílusjegyek a karosszéria specifikus vonásait idézik. Ilyenek például a hálómintázatú hűtőrácsokra emlékeztető küszöbtoldatok, amelyeken galvánarany színnel olvasható az „Edition” felirat, a műszerfal első utas előtti részén érzékelhető páratlan mintázat ugyanakkor a elbűvölő karosszériamintákat imitálja. A matt árnyalatú Dark Graphite műszerfalon – amely szintén a BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás exkluzivitása – a tervezők első alkalommal alkalmaztak lézergravírozással készült modern műszaki megoldást: a karosszériamintákat idéző grafikát Golden Mica metál színben gravírozták bele a műszerfal felületébe, amit továbbiakban átlátszó lakkréteggel fedtek be.

A különkiadás utasterének másik páratlan eleme a BMW M sportülés-páros, amelyeket rendkívüli oldaltartással és integrált fejtámlákkal építettek be az első sorba. Mindkét ülést fekete Dakota bőrkárpit borítja, a háttámlák centrumában exkluzív varrásmintákkal és Giallo Oro – aranysárga árnyalatú – kontrasztvarrással. A BMW M sportülések a fejtámlák alatt magasfényű feketére fényezett betétet viselnek, a fejtámlákat ugyanakkor a BMW M GmbH hímzett logója csinosítja.

Az aranysárga árnyalatú kontrasztvarrás a különkiadás műszerfalára, középkonzoljára, továbbá középső és oldalsó könyöktámaszaira is kiterjed. Az antracit árnyalatú szőnyegek ugyancsak Giallo Oro szegélyezést viselnek. Az egyetlen kivétel e tekintetben a BMW X2 xDrive25e plug-in hibrid modell, aminek antracit árnyalatú szőnyegei alapfelszereltségként és a különkiadás tekintetében is szürke szegélyezést kapnak.

Átfogó hajtáslánc-változatok és teljes körű alapfelszereltség

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modell és a BMW X2 M35i élsportoló mellett – melynek lemezei alatt a kimagasló teljesítményért TwinPower Turbo technológiával felvértezett, 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor, nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó, BMW xDrive okos összkerékhajtás, az első tengelyen ugyanakkor mechanikus BMW M sport differenciálmű dolgozik – a bajor prémiummárka ügyfélköre a BMW X2 Edition GoldPlay különkiadást újabb nyolc hajtáslánc-változattal is megrendelhetik. A portfólió a 100 kW / 136 lóerő maximális teljesítményre képes BMW X2 sDrive18i modelltől (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,1 – 7,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 138 – 161 gramm / km) a 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményű BMW X2 xDrive25d modellig (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,7 – 6,3 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 148 – 165 gramm / km) terjed, rajta két eltérő benzines és három eltérő dízelüzemű erőforrással. A motorok – hajtáslánc-változattól függően – hatfokozatú manuális váltón, hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltón vagy nyolcfokozatú Steptronic automataváltón át adják le teljesítményüket és forgatónyomatékukat. A belépő szintű modell kivételével az összes erőforráshoz társítható BMW xDrive okos összkerékhajtás, a külön választható extrafelszereltség részeként. Utóbbi a BMW X2 xDrive25d modell tekintetében az alapfelszereltség része.

A BMW X2 Edition GoldPlay különkiadás lenyűgöző stílusjegyei és felszereltségi tételei még tovább hangsúlyozzák a bajor prémiumgyártó kompakt szegmensben kínált Sports Activity Coupé modelljének prémium karakterét. A különkiadás globális alapfelszereltségét például olyan tételek színesítik, mint a „rosszidő-fényforrásokkal” kiegészített, LED-technológiás első fényszórók, az automata csomagtérajtó-működtetés, a duplazónás automata légkondicionáló és a világítás csomag (amelybe a külső kilincsek belső megvilágítása, a küszöbtoldatok alatt végigfutó és ajtókhoz kísérő üdvözlőfények, a külső visszapillantó-házak megvilágítása és a vezetőoldali külső visszapillantó-házból levetített „X2” logó is beletartozik). A különkiadás kényelmét, biztonságát és vezetési élményét olyan új vezetést támogató rendszerek fokozzák tovább, akárcsak a fékező funkcióval dolgozó tempomat (Cruise Control), a hátsó szenzorokkal dolgozó parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control), az automata fékező funkcióval dolgozó, ütközésre figyelmeztető rendszer (Collision Warning), az előzési tilalmakat is jelző sebességhatár-kijelzés (Speed Limit Display), a külön választható extrafelszereltség részeként 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelzővel dolgozó BMW iDrive operációs rendszer, ezenfelül az szintén opcionális tételként elérhető, teljesen színes BMW Head-Up monitor.