BMW iX3 roadshow Magyarországon

BMW iX3 roadshow Magyarországon

Országos roadshow keretében mutatkozik be a BMW X modellcsalád első tisztán elektromos meghajtású tagja, a bajor prémiumgyártó által fémjelzett sportos vezethetőséget, ezenfelül a az egész világon óriási népszerűségnek örvendő BMW X3 kényelmét, multifunkcionális funkcionalitását és bőséges helykínálatát együttesen kínáló BMW iX3.

Nyolc állomást érintő országos roadshowra indult a bajor prémiumgyártó hazai képviseletének csapata egy BMW iX3 modelleket felvonultató flottával. A BMW csaknem 350 partnere részére tesztvezetési lehetőséget kínáló program esetén a kíváncsiskodók a bajor prémiumgyártó első zéró emissziójú SAV (Sports Activity Vehicle) modelljét ismerhetik meg. A július 14-ig tartó roadshow Budapest, Pécs, Nyíregyháza, Miskolc, Győr, Szeged, Békéscsaba és Kecskemét településeket és az adott márkakereskedések vonzáskörzetét érinti. A BMW iX3-mal a bajor prémiumgyártó „a választás szabadságának” élményét nyújtsa fogyasztóinak, mert a BMW X3 a müncheni központú vállalatcsoport első olyan modellje, amit benzinmotorral, dízelmotorral, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és tisztán elektromos meghajtással is megrendelhető.

A BMW X3 tradicionális kiviteleihez képest lényegesen gazdagabb alapfelszereltséget kínáló, 23 157 000 Ft-os bruttó kiskereskedelmi ártól elérhető BMW iX3 korszerű karaktere az elektromos motor hatékonyságának, továbbá a nagyfeszültségű aksi finomított energiasűrűségének és csúcs töltési kapacitásának zseniális kombinációjában gyökerezik, amely a BMW Group elektromos mobilitás kapcsán véghezvitt, éveken át tartó fejlesztőmunkájának eredménye.

A prémium hangulatú utastérrel, a SAV modellek jellegzetes karosszéria-arányaival és sokoldalúságával, emellett modernizált „aerodinamikai keréktárcsáival” csábító BMW iX3 új elektromos rendszerének energiafelvétele és energialeadása 30 százalékkal haladja meg a BMW Group most elérhető, tisztán elektromos meghajtású modelljeiben használt megoldást. A hajtáslánc-technológia maximális teljesítménye 210 kW / 286 lóerő, 400 Nm csúcs forgatónyomatékát ugyanakkor a legtöbb mai elektromos motorral ellentétben még a legmagasabb fordulatszám-tartományban is képes leadni.

A 80 kWh bruttó kapacitású nagyfeszültségű aksi egyetlen feltöltésével a WLTP szabvány alapján 460 kilométer, emellett a legkorszerűbb gépkocsik menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) mérései alapján 520 kilométer megtételére képes.