„Best Cars 2016”, azaz legjobb autómodellek

„Best Cars 2016”, azaz legjobb autómodellek

Az auto motor und sport autós szaklap ismertette az olvasók által 2016-ban legjobbnak tartott modellek listáját. A lap olvasóinak véleménye alapján nyolc első helyezéssel a Volkswagen Csoport bizonyult a legsikeresebb vállalatnak az idei szavazáson.

Az Audi márka három modellje vehette át a megtisztelő „Best Car” kitűntetést, az Audi A1 a szupermini kategóriában győzedelmeskedett, amíg az Audi A4 a középkategóriás autók közt diadalmaskodott, az Audi Q7 mindazonáltal a nagyméretű SUV modellek legjobbja lett.

A Porsche társaság két modell győzelmének örülhetett, a Porsche 911 a sportautók mezőnyében végzett az élen, a Porsche 911 Cabrio/Targa modellt mindazonáltal az olvasók szavazatai alapján 2016 legjobb nyitható tetejű autójának választották.

A Škoda Octavia az import autók versenyében diadalmaskodott, az olvasók véleménye alapján a népszerű modellé az import autók közt a kompakt kategória első helye.

A Volkswagen Haszonjárművek Multivan modellje és a Volkswagen márka Golf modellje már rutinos győztesnek számít. A korábbi évekhez hasonlóan a közkedvelt wolfsburgi sikermodell a kompakt kategória élén végzett, amíg a sokoldalú Multivan az egyterűek kategória hőn áhított első helyét szerezte meg, már sorozatban 13. éve.

A „Best Cars” („Legjobb Autók”) voksolás idén ünnepli 40. jubileumát. 2016 legjobbjait idén ugyancsak az auto motor und sport magazin olvasói választották ki több mint 360 modell közül. Az auto motor und sport csoport által megjelentetett német kiadvány, 14 európai és 3 Európán kívüli magazin volt ott a 2016-os olvasói szavazás lebonyolításában.