Bemutatkozik a MINI Cooper SE modell MINI Electric Collection különkiadása

Bemutatkozik a MINI Cooper SE modell MINI Electric Collection különkiadása

2021 márciusában mutatkozik be az utakon a tisztán elektromos meghajtású MINI első különkiadása, amely az összes régebbinél letisztultabb formanyelvvel, Multitone Roof színátmenetes tetőfényezéssel, exkluzív stílusjegyekkel, újragondolt utastéri elrendezéssel és prémium minőségű felszereltségi tételekkel népszerűsíti tovább az emisszió-mentes mobilitást, a külön választható extrafelszereltség részeként új vezetést támogató rendszerekkel, kényelmi funkciókkal és járműkapcsolati megoldásokkal.

Friss stílusjegyeinek és új felszereltségi tételeinek betudhatóan a MINI Cooper SE (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás a valós státuszok közti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, átfogó szabvány alapján funkcionáló tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései alapján: 15,2 – 17,6 kWh / 100 km; vegyített energiafogyasztás a legkorszerűbb gépkocsik menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései alapján: 14,9 – 16,1 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) 2021 márciusától az összes régebbinél intenzívebb vezetési élménnyel népszerűsíti tovább az elektromos mobilitást. Az angol prémiumgyártó első tisztán elektromos meghajtású modelljét a modern MINI Electric Collection különkiadás öltözteti még színesebb ruhába: a korszerű MINI cicoma mentes formanyelvéhez, újratervezett frontrészéhez és Multitone Roof színátmenetes tetőfényezéséhez a karosszérián és az utastérben éppúgy exkluzív stílusjegyek, ezenkívül prémium minőségű felszereltségi tételek társulnak.

A korszerű MINI végtelenül egyszerű formanyelve biztosítja, hogy a MINI Cooper SE frontrészét meghatározó stílusjegyek, mindent összevetve a hatszögletű hűtőrács és a kör alakú első fényszórók leginkább előtérbe kerüljenek. A MINI Electric Collection különkiadáshoz elérhető karosszériafényezési árnyalatok közt első alkalommal az Island Blue metál, alternatívaként mindazonáltal a Rooftop Grey metál is megtalálható. Az exkluzív kiadás mindemellett a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezést is megkapja, amely kiváló stílusjegy a kisautók mezőnyében. A modern karosszériafényezési technika a szélvédőtől egészen a hátsó légterelő szárnyig nyúlva ajánlja a San Marino Blue, a Pearly Aqua és a Jet Black árnyalatok harmonikus átmenetét.

A különkiadás összetéveszthetetlen megjelenését exkluzív motorháztető-dizájn és oldalsó csíkok nyomatékosítják, amelyek színátmenetes kialakításukkal a Multitone Roof színátmenetes tetőt is stílusosan egészítik ki. A sportos kisugárzást fekete külső visszapillantó-házak, 17” méretű MINI Electric Collection küllő-dizájnú könnyűfém keréktárcsák, illetve Piano Black magasfényű karosszéria-kiegészítők (a hűtőrács, az első fényszórók és a hátsó lámpák keretei, a MINI emblémák, a hátsó típusfelirat, a kilincsek és az oldalsó irányjelző-panelek) erősítik. A csomag részei tetejébe a mátrix funkcióval dolgozó távolsági fénnyel szerelt adaptív LED-technológiás első fényszórók, a nyomtatott MINI Electric felirattal ellátott küszöblécek, a Light Grey szövet / műbőr borítású sportülések, az újratervezett, MINI Yours Aluminium utastéri dekorbetétek és az antracit-árnyalatú tetőkárpit is. Az utastér újragondolt prémium minőségét MINI Electric logóval ellátott, nappa bőrrel bevont sportkormány fokozza.

A MINI Electric Collection különkiadás a vezetés zéró emissziójú élményének kiváltképp exkluzív formáját váltja valóra, míg az elektromos motor rögvest rendelkezésre álló, 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítménye, a futómű típus-specifikus hangolása és a MINI Cooper SE alacsony súlypontja garantálja a MINI által fémjelzett, mesés agilitást. A nagyfeszültségű lítium-ion aksi, amit a mérnökök mélyen a modell padlólemezébe süllyesztettek, a valós stádiumok közti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, teljes körű szabvány alapján funkcionáló tesztciklus (WLTP) mérései alapján egyetlen feltöltéssel 203 – 234 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot szolgáltat.

A MINI Cooper SE első különkiadásához opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételek sorát újonnan összeállított felszereltségi csomagok színesítik, amelyek a legkedveltebb kényelmi funkciókat, a legintelligensebb járműkapcsolati megoldásokat és az meghatározó vezetést támogató rendszereket ugyancsak felkínálják az angol prémiumgyártó fogyasztóinak. A modellhez első ízben válik elérhetővé a kormányfűtés, míg a MINI Cooper SE alapfelszereltségének a Connected Navigation csomag is része. A Connected Navigation Plus csomag MINI Head-Up megjelenítőt, vezeték nélküli okostelefon-töltést, a Concierge Services szolgáltatásait és a MINI Connected XL okosalkalmazás funkcióit is magába foglalja.

A Driver Assistance csomag része a modern sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning), amely a kormány rezgetésével figyelmezteti a vezetőt, ha véletlen sávelhagyás veszélyét érzékeli.

A modern DriverAssistance Plus csomag részeként elérhetővé válik a modellhez az aktív tempomat (Active Cruise Control) is, amely most első ízben Stop & Go funkcióval dolgozik. A modern műszaki megoldás arra is képes, hogy szükség során álló helyzetbe fékezze a gépjárműt. A továbbhaladáshoz a vezetőnek mindössze újra rá kell lépnie a gázpedálra. A modern műszaki megoldás négy fokozatban képes önműködően tartani a kívánt sebességet és távolságot a gépkocsi előtt haladó jármű mögött, amelyhez szüntelen elemzi a szélvédő mögé szerelt kamera élőképét.

Ezek a modern műszaki megoldások nem kizárólagosan forgalmi dugókban araszolva, de korlátozott vezetési inger során is nagymértékben támogatják a vezetőt, aki mindent összevetve a az összes régebbinél intenzívebb menetkomfortra koncentrálhat.