Az I. D. VIZZION genfi világpremierjével szemlélteti a Volkswagen a korszerű I. D. modellekben rejlő lehetőségeket

Az I. D. VIZZION genfi világpremierjével szemlélteti a Volkswagen a korszerű I. D. modellekben rejlő lehetőségeket

I. D. VIZZION tanulmányában fogalmazta meg a Volkswagen a jövő egyéni mobilitásáról alkotott elképzelését. Elektromos hajtásrendszere különösen tisztává teszi e modellt a forgalomban, miközben az automatizált vezetés biztonságossá és jóval komfortosabbá avatja. A Genfi Autószalonon bemutatkozó modernizált koncepció mindemellett azt is jól érzékelteti, milyen jó megjelenésű és érzelmekben gazdag is lehet a jövő gépjárműje. Az I. D. VIZZION már kormánykerék és érzékelhető kezelőelemek nélküli utastere az utazás és az időtöltés teljesen modern élményét nyújtsa.

Új szakaszába érkezett a Volkswagen történetének legnagyszabásúbb modell- és modernizált termékkampánya. A korszerű I. D. család első, tisztán elektromos hajtású modelljeinek bemutatkozását követően a Volkswagen most először ismertet részleteiben önállóan közlekedő tanulmányt. A Volkswagen ebben a pillanatban minden tájon fejleszti korszerű járműveit, a cél ugyanakkor az továbbfejlesztett technikák használata a tisztább, biztonságosabb és jóval komfortosabb autózás szolgálatában. Ezen új erények mentén a gépkocsi tovább növelheti jelentőségét és előnyeit a jövő mobilitása szempontjából. Mindemellett e modell olyan ügyfélcsoportok részére is hasznavehető, akik – példának okáért koruk folytán – már nem vezethetnek.

A modern I. D. VIZZION koncepciómodell a Volkswagen I. D. családjának negyedik tagja. Továbbfejlesztett technikájával, teljesen automatizált működésével és mutatós formavilágával e prémiumkategóriájú modell jól érzékelteti a Volkswagen jövőbeni elektromos modelljeinek technikáiban és formatervezésében követett irányt.

Az I. D. VIZZION utasterében a mérnökök szisztematikusan aknázták ki az automatizált vezetés kínálta lehetőségeket. A jármű irányításának és felügyeletének feladatát itt a „digitális sofőr” kapja meg – már kormánykerék és érzékelhető kezelőelemek nélkül. A „vezető” és utasai előtt mindez a biztonság és a komfort új dimenzióját tárja fel, a koncepciómodell merthogy önállóan halad, kormányoz és navigál a forgalomban, idejük egyedi elvárásoknak megfelelő kihasználását téve lehetővé a bennülők részére az utazás alatt. A „virtuális házigazda” – akivel hang- és gesztusvezérléssel kommunikálhatnak a bennülők – a digitális ökoszisztéma szerves részeként precízen ismeri az utasok perszonális preferenciáit és egyénileg alkalmazkodik hozzájuk.

Az 5,11 méteres I. D. VIZZION hajtásának rendszerteljesítménye 225 kW, a gépjármű végsebessége ugyanakkor 180 kilométer/óra. A 111 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátor a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálást is tekintetbe véve akár 665 kilométer hatótávot is lehetővé tesz. Nagy tudású menedzsmentjük alapjain a két elektromos motor a lehető legmagasabb fokú gazdaságosság jegyében funkcionál egyesült erővel, a koncepciómodell mind a négy kerekét meghajtva.

A korszerű I. D. VIZZION jól mutatja a Volkswagen tisztán elektromos architektúrájában rejlő hatalmas lehetőségeket, amely a jövő elektromos Volkswagen járműveinek műszaki alapjaként megfelelő költségszint mellett biztosít terjedelmes hatótávokat és maximális térkihasználást. 2025-ig a márka több mint húsz tisztán elektromos modellje bemutatását tervezi. Elsőként 2020-ban az I. D. 2 mutatkozik be az alsó-középkategória elektromos modelljeként, amit rövid időn belül az I. D. CROZZ3 elektromos SUV-modell, ezt követően a tágas I. D. BUZZ4 követ.