Az egyik 2016-os Év Összkerékhajtású Gépkocsija a Volkswagen Tiguan

Az egyik 2016-os Év Összkerékhajtású Gépkocsija a Volkswagen Tiguan

Az Auto Bild Allrad – a legnagyobb európai off-road magazin – olvasói a Tiguant választották az „Év Összkerékhajtású Gépjárműjének”. A Volkswagen terjedelmes sikerű kompakt SUV-ja kapta meg a „30 000 eurónál nem drágább off-road jármű és SUV” kategória díját. 2007-es indulása óta a Tiguan már ötödik alkalommal nyeri el az „Év Összkerékhajtású Gépkocsija” értékes címet.

A Tiguan évek óta a Volkswagen márka egyik releváns pillére. 2007 óta több mint 2,8 millió járművet adtak el több mint 170 piacon, amivel a közkedvelt SUV igazi bestseller lett. A modern Tiguannal a Volkswagen folytatni kívánja a sikertörténetet. Nemcsak a gépkocsi funkcióit és kényelmét fejlesztették tovább, de a modern, elegánsabb megjelenés is ugyanabban az időben sugározza az erőt és a megbízhatóságot. A belső tér tágasabb lett a korábbiakhoz képest, és tovább fejlesztették az infotainment szolgáltatásokat is.

Az egyik 2016-os Év Összkerékhajtású Gépkocsija a Volkswagen Tiguan
Az egyik 2016-os Év Összkerékhajtású Gépkocsija a Volkswagen Tiguan

A korszerű Tiguan korszerű, nyolctagú motorválasztékkal jelent meg; a legkisebb 115 LE/85 kW, a legnagyobb 240 LE/176 kW teljesítményű. A korszerű motorok összese erősebb és gazdaságosabb, mint az elődeik, beleértve a négy alapmotort is, amely a 4Motion összkerekes hajtáslánchoz kapcsolódik. A korszerű Tiguanhoz jó néhány úttörő biztonsági és vezetői segédrendszer is rendelhető. Mint amilyen a Front Assist a Városi Vészfék funkcióval és integrált gyalogosfelismerő funkcióval, tetejébe a proaktív vezető- és utasvédő rendszerrel. Emellettés alapfelszereltség a Lane Assist sávtartást segítő rendszer, az aktív motorháztető, ami a gyalogosok és a kerékpárosok fokozott védelmét szolgálja. A sok kis részlet mind egy célt szolgál: még élvezetesebb legyen a vezetés és az utazás. Végül, itt van még a korszerű, opcionális ergoActive ülések választéka, az alacsony rakodóperemű csomagtér, és az „Easy Open and Close” (elektromos nyitás és zárás) rendszer, amivel még könnyebb a ki- és berakodás.