Az Aston Martin Valkyrie szupesportautóhoz Michelin gumiabroncs jár

Az Aston Martin Valkyrie szupesportautóhoz Michelin gumiabroncs jár

Az Aston Martin Genfben nyilvánosságra hozta, ogy Valkyrie modelljeit MICHELIN Pilot Sport Cup 2 ultrateljesítményű sportabronccsal szereli ezután: 265/35 ZR20 az első tengelyre kerülő abroncsok mérete, a hátsóké mindazonáltal 325/30 ZR21.

A MICHELIN Pilot Sport Cup 2 sportabroncs a közúti használatra is alkalmas pályaabroncsok legkorszerűbb generációja, melyet konkrétan ultrateljesítményű sportmodellekre fejlesztettek ki.

Terjedelmes motorteljesítmény, jókora leszorító erő és kis tömeg: ez az Aston Martin Valkyrie fejlesztési célkitűzése, a fejlesztők elképzelésének megfelelően ezzel olyan közúti hipersportautó jön ezt követően létre, melynek teljesítőképessége vetekszik a pályaautókéval. A versenypályán való használat mindazonáltal minden eddiginél többet fog követelni a Valkyrie abroncsaitól.

A MICHELIN Pilot Sport Cup 2 abroncsban a versenyabroncsok modernizált műszaki megoldásaival találkozhatunk, akárcsak a Bi-compound modern műszaki megoldás – amely érdemben azt jelenti, hogy két heterogén keverék adja a váll, valamint a futófelület gumiját -, vagy a Track Variable Contact Patch 3.0, ami a talajjal érintkező felületen támadó erőket optimalizálja, és biztosítja, hogy az abroncs tapadási felülete állandó maradjon. Lehet szó akár mindennapos, közúti vezetésről, akár pályaversenyzésről, a MICHELIN Pilot Sport Cup 2 abronccsal szerelt modell egyenes vonalban vagy kanyaríven haladva is sportos vezetési élményt, ugyanakkor példás biztonságot nyújt. A terméket a Michelin Total Performance filozófiájának szellemében fejlesztették: minden termékteljesítmény egyidejű fejlesztése hozta a különlegesen magas szintű összteljesítményt.

A Michelin működési-fejlesztési filozófia másik hozadéka, hogy az előző generációs Pilot Sport Cup+ termékkel való összehasonlításban a Pilot Sport Cup 2 akár 50%-kal több pályakört tesz meg, és gyorsabb köridőket kínál, esős időben ellenállóbb a vízen való felúszással szemben, és ugyanolyan sportos, ugyanakkor biztonságos vezetési élményt nyújt.