Autóink sokszínűek, akár az élet

Autóink sokszínűek, akár az élet

A BMW Group lipcsei gyárában kezdetét vette a legváltozatosabb BMW Individual karosszériafényezési árnyalatokat viselő 1-es BMW-k és BMW 2-es Gran Coupé modellek sorozatgyártása. A bajor prémiumgyártó ügyfélköre már csaknem 160 eltérő karosszériafényezési árnyalat közül választhatnak.

„Autóink olyan sokszínűek, mint mi magunk” – ezen mottó alatt indított kezdeményezésével a BMW Group lipcsei gyára a munkatársai közti kölcsönös elfogadást és tiszteletet élteti. A frappáns mottó mindemellett augusztus 19-én kiérdemelte második értelmét is, mivel a lipcsei üzem gyártósorán több új karosszériafényezési opció köszöntött be. A BMW 1-es széria és a BMW 2-es Gran Coupé modelljeit mostantól a legváltozatosabb BMW Individual karosszériafényezési árnyalatok díszíthetik. Az első, távolról sem átlagos kisugárzású négykerekűek Speed Yellow, San Marino Blue, Verde Ermes Green és Nardo Grey színben gurultak le a gyártósorról.

A fekete és a fehér még mindig a leginkább közkedvelt karosszériafényezési árnyalatok közé sorolható, a BMW kliensei ellenben mind gyakrabban kezdenek nyitni a újabb kifejező, speciális karosszériafényezési esélyek felé. Az 1-es BMW-khez és a BMW 2-es Gran Coupé modellekhez a márkakereskedések mindent összevetve már csaknem 160 heterogén karosszériafényezési árnyalatot ígérnek, amelyek a matt és BMW Individual fényezéseket érintő felárak ellenére is osztatlan népszerűségnek örvendenek az ügyfelek körében. A BMW Group lipcsei gyárában már most közel év végéig érnek a BMW Individual karosszériafényezési árnyalatokkal megálmodott BMW modellek előrendelései, a soron következő nagyobb flotta mindazonáltal a Távol-Keletre készül: a BMW Japan 180 darab BMW 118d modellre adott le rendelést Hockenheim Silver, Ruby Red és Sepia Violet árnyalatokban.

A bajor prémiummárka kuncsaftjainak elvárásoknak megfelelően specifikus BMW Individual karosszériafényezési árnyalatok kikeverésére is lehetőségük van, melynek az átfutási ideje hozzávetőlegesen tíz hét. A kikevert szín csakis a kuncsaft autójára kerül fel.

A BMW Group lipcsei gyárának karosszériafényező részlege mindent összevetve kisebb sorozatokra is képes felvinni a kiválasztott BMW Individual árnyalatot. Azon felül, hogy a részleget a jellegzetes karosszériafényezési igények maradéktalan kielégítése érdekében továbbfejlesztették, új karosszériafényező rendszer és színkeverő modern műszaki megoldás is rendszerbe állt Lipcsében. A kiválasztott BMW Individual karosszériafényezési árnyalatot naponta öt gépkocsira tudják felvinni.

A BMW Individual karosszériafényezési árnyalatok megjelenése a tradícióknak megfelelő színekhez képest extra szolgáltatásokat és létfontosságú ellenőrzéseket is életre hívott. A különleges karosszériafényezés megköveteli, hogy egyes folyamatokat az automatizált rendszer helyett manuálisan végezzenek el a fényezők, a részlegen dolgozó csapat ezáltal tovább bővült. A matt karosszériafényezési árnyalatok felviteli folyamata kiváltképp időigényes és összetett, mert a lehetőség szerinti eltérések itt nem javíthatók a szokásos módon. Sőt mi több, a matt karosszériafényezések előkészítése is 30 perccel tovább tart, autónként. A bajor prémiummárka használói ebben a pillanatban két eltérő matt karosszériafényezési árnyalat közül választhatnak: a Frozen Black és a Frozen Orange színek állnak rendelkezésre.

Jóllehet, a BMW Group lipcsei gyárában még csak most kezdődött meg a BMW Individual karosszériafényezési árnyalatok felvitele, az előrendelések máris mutatnak egy-két igazi kedvencet: a sárga, kék, vörös és ibolya árnyalatok rettentően népszerűek, valóságos színkavalkádba öltöztetve nem kizárólagosan az utcákat, de a lipcsei üzem karosszériafényező részlegét és gyártósorait is.

Az elérhető BMW Individual karosszériafényezési árnyalatok egész palettája a BMW Individual Visualiser online tervezőcsarnokban bármelyik BMW modellre felpróbálható: https://visualizer. bmw-individual.com/Ipps/bmwoac? market=80001-de&pdf=1&qrcode=1&header=1&page=imc&lang=en&dc=1-1#top