Audi siker: az e-tron GT nyerte az „Arany kormánykerék” díjat, mint az év legjobb kinézettel rendelkező gépjárműje

Audi siker: az e-tron GT nyerte az „Arany kormánykerék” díjat, mint az év legjobb kinézettel rendelkező gépjárműje

Németországban a 2021-es „Arany kormánykerék” szavazáson az Audi e-tron GT modellt választották az Év legjobb kinézettel rendelkező gépkocsija kategória győztesének. A kategória legjobbja 69 másik modellt megelőzve bizonyított. Az Auto Bild autós szaklap – és európai társainak – azonkívül a Bild am Sonntag újság olvasói a nyár esetén adhatták le voksaikat kedvenceikre.

A 45. alkalommal megszervezett „Arany kormánykerék” díjátadót november 9-én tartották a berlini Axel-Springer-Haus újságírói klubjában. A találkozó házigazdája Barbara Schöneberger volt, az „Év legjobb kinézettel rendelkező gépjárműje” díjat és az ezzel járó széles körben elterjedt szobrot mindazonáltal az Audi AG vezérigazgatója, Markus Duesmann kaphatta meg. „Az e-tron GT1 formatervével hangsúlyozza autóipari kinézet márkaként megfogalmazott törekvéseinket. Figyelemreméltó teljesítményével az e-tron GT1 az elektromos mobilitás legérzelemgazdagabb formáját biztosítsa. Fenntartható koncepciójával egy szemléletet testesít meg. Az e-tron GT a mi zászlóshajónk.” – nyomatékosította Duesmann.

Összesen 70 új modell versenyzett egymással

Az „Arany kormánykerék” nem kizárólagosan az egyik legtekintélyesebb, de a legrégebbi autóipari megmérettetés Németországban, amit 1976-ban ítéltek oda első alkalommal. 70 új modell szállt harcba a 2021-es „Arany kormánykerék” díjért, összesen 12 kategóriában. Különlegesség, hogy az „Év legjobb kinézettel rendelkező gépjárműje” cím kategóriafüggetlen és az olvasók közvetlenül adhatják le voksaikat választottjukra. Ez teszi ezt az elismerést valódi közönségdíjjá, amely tulajdonképpen egy érzelemgazdag modell szívből jövő támogatásaként értékelhető.

A progresszív e-tron GT igazi díjesőben részesült

Az e-tron GT1 az Audi elektromos jövőjének úttörője, mivel 2026-tól a cég már csak olyan új modellekel jelentkezik, amelyek elektromos hajtásrendszerrel rendelkeznek. Az e-tron GT1 az érzelemgazdag formaterv, a dinamikus teljesítmény és a fenntartható koncepció megtestesítője. Olyan jellemzők ezek, amelyek ezt a sportautót már most az Audi márka ikonikus modelljei közé emelik. Az „Arany kormánykerék” elismeréstől függetlenül ezt több egyéb díj is igazolja. Mindent összevetve nyerte el példaként a Gran Turismo modell az auto motor und sport magazin 2021-es Autonis díját a luxus kategória legjobb formatervezési innovációjáért, de a 2022-es „Németországi Év Gépkocsija” elismerést is az e-tron GT1 szerezte meg a luxus kategóriában. Az e-tron GT1 az Audi modellkínálatának elektromos zászlóshajója és annak ellenére, hogy alig egy éve van a piacon, jó esélye van rá, hogy igazi klasszikussá váljon.