A Volkswagen Haszonjárművek növekvő számú kiszállítással nyitotta a 2015-ös évet a kulcsfontosságú nyugat-európai piacokon

A Volkswagen Haszonjárművek növekvő számú kiszállítással nyitotta a 2015-ös évet a kulcsfontosságú nyugat-európai piacokon

A Volkswagen Haszonjárművek növekvő számú kiszállítást regisztrált 2015 januárjában a kulcsfontosságú európai piacokon: az év első hónapjában 19 500 autót vehettek át tulajdonosaik, amely 2,8 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakának eredménye.

Különösen örömteli az Egyesült Királyság (+14,9 százalék) és Spanyolország (+12 százalék) piacain tapasztalt bővülés. Németország volt az az európai piac, ahol a legtöbb kishaszonjármű gazdára talált, itt a kiszállítások száma 4,8 százalékkal nőtt a tavalyi év ugyanezen hónapjához képest.

A Volkswagen Haszonjárművek márka január hónapban összesen 30 600 darab (2014. január: -3,3 százalék) kiszállítást teljesített a T5, Caddy, Amarok és Crafter modellsorozatokból. A visszaesés elsősorban a Dél-Amerikában és Kelet-Európában tapasztalható kedvezőtlen keretfeltételeknek tudható be. Dél-Amerikában a legfontosabb piacokon érzékelt gazdasági válság okozta a kiszállítások csökkenését, amelyhez még hozzájárult a T2 brazíliai gyártásának 2013 végén való leállítása is. A január hónapban regisztrált 3 500 kiszállítás 29,8 százalékkal kevesebb, mint amennyit ebben a régióban a tavalyi év első hónapjában teljesített a márka. A kelet-európai régión belül igen jelentős mértékű volt az Oroszországban tapasztalt visszaesés. A teljes térségben összesen 2 500 kishaszonjárművet adtak át az ügyfeleknek, ami összesen 6, 6 százalékos csökkenés a tavaly januári eredményhez képest.

Az afrikai régió 1 500 kiszállítással a tavalyihoz hasonló eredményt ért el (-1 százalék). Az ázsiai és csendes óceáni térségben 5,9 százalékkal estek vissza a kiszállítások, miután az idei év januárjában 1 550 járművet vehettek át tulajdonosaik. A közel-keleti régióban igen bíztatóan indult az új év, az itt regisztrált 1 550 kiszállítás 12,8 százalékkal szárnyalta túl a tavalyi év januárjának eredményét. Különösen Törökországban növekedtek jelentősen a kiszállítások a tavalyi év első hónapjához viszonyítva (+16,1 százalék).

2014 hazánkban is sikeres év volt a VW Haszonjárműveknél, a piacra került 2.364 db kishaszonjármű 19,6 %-kal haladta meg az előző évi kiszállításokat. Ez a pozitív tendencia folytatódott az idei év januárjában is, amikor a márka 252 darabos eredménye a kétszeresét jelentette a múlt év első hónapjában elért eredménynek. Tavaly a márka átadta a 25.000-dik Transportert, a 15.000-dik Caddy-t és az ezredik Amarok-ot is. Legkeresettebb modelljeink a Caddy 102 LE Premier és a Transporter 114 LE-s BlueMotion akciós modelljei voltak, ez utóbbi a több mint 1,2 millió forint árelőnyt tartalmazó Original extra csomaggal szerelt változatban.

(forrás: Volkswagen)